- Når den siste utdanningsmessen er ferdig i Oslo 17.-18. februar blir messeveggene gjort tilgjengelig for de i næringen eller opplæringskontor som ønsker å benytte de, sier Janita Arhaug. Foto av ungdommene er fra Opplæringskontoret i Nordre Nordland, OKNN, og blir deler av det som pryder messeplakatene.

Rustet for ny rekruttering til sjømatnæringen

Sett Sjøbein har nå oppdatert nettstedet sitt. De har også fornyet seg på flere områder og går en travel tid i møte når de skal ut i landet og skape sjømat-interesse hos ungdom. - Det var så viktig for oss å fremstå med en ny og frisk rekrutterings-nettportal for ungdom at nettsiden er publisert allerede nå, men det gjenstår noen dagers arbeid før alt av informasjon er på plass, forteller Janita Arhaug, leder for Sett Sjøbein. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sett Sjøbein jobber for å sikre rekruttering til den marine sektoren, innen havbruk, fiskeri og sjømatforedling. Alle ledd i næringene dekkes, og det hele administreres av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) på vegne av Nærings- og fiskeridepartementet.

Janita Arhaug. Foto: Sett Sjøbein

Arhaug opplyser til kyst.no at de blant annet har fått ny profil og opprettet egen Youtube-kanal der de legger ut filmer, blant annet om mulighetene som finnes innen sjømatnæringen.

Se Youtube-kanalen her.

Som en av flere kommende hendelser innen kort tid opplyser hun at sekretariatet koordinerer og skal også delta på messene «Ta Utdanning» i Kristiansand, Ålesund og Oslo.

- I Stavanger, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø sørger vi for at materiell og stand er på plass, ellers tar opplærings-kontorene koordineringsjobben, forteller Arhaug.

-Når den siste utdanningsmessen er ferdig i Oslo 17.-18. februar blir messeveggene gjort tilgjengelig for de i næringa eller opplæringskontor som ønsker å benytte de, legger hun til.

Mer om sett Sjøbein og de de nye nettsidene finner du her.