Næringsminister Monica Mæland (H) besøker Japan. Foto: Trond Viken/NFD.
Næringsminister Monica Mæland (H) besøker Japan. Foto: Trond Viken/NFD.

Diskuterte handel i Japan

Næringsminister Monica Mæland er i Japan for å styrke det handelspolitiske samarbeidet og støtte norsk næringsliv, der sjømat er en av de viktigste næringen, skriver nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Japan er Norges tredje største handelspartner i Asia, og et viktig marked for norsk næringsliv. Her i Tokyo har jeg sett eksempler på norske bedrifter som lykkes i Japan, og jeg vil arbeide for at enda flere bedrifter får muligheten til å satse internasjonal, sier næringsminister Monica Mæland i pressemeldingen.

Hun møtte blant annet visehandelsminister Toshinao Nakagawa. I møtet diskuterte de store handelspolitiske utfordringene verden står overfor. Blant annet ble Storbritannias valg om å forlate EU diskutert. I tillegg tok næringsministeren opp Trans Pacific Partnership og hvordan Japan ser på muligheten for en frihandelsavtale Norge-Japan.

- For fortsatt vekst i verdenshandelen er vi avhengig av verden støtter opp om frihandel. Norge og Japan er helt på linje i dette spørsmålet, sier Mæland.

Nøkkeltall Japan

  • Japan er verdens tredje største økonomi, etter USA og Kina
  • Eksporten til Japan var i fjor på 10,3 mrd. kroner
  • Importen fra Japan var i fjor på 14,3 mrd. kroner
  • Næringssamarbeid innen sjømateksport, maritim næring, fornybar energi og teknologi
  • Norske bedrifter som er aktive i Japan er blant annet Lerøy Seafood, Lærdal Medical, Höegh Autoliners, Elkem og Statoil