Norsk delegasjon med blant annet fiskeriministeren får smake på sushiretter i Japan. Foto: Christina Neumann
Norsk delegasjon med blant annet fiskeriministeren får smake på sushiretter i Japan. Foto: Christina Neumann

Japanske sushimestere sverger til norsk laks

Norsk laks har blitt favoritt-toppingen for mange japanske sushi- kokker. Mye takket være masterchefen Masayoshi Kazato som har brukt norsk laks i sushi i over 20 år.

Publisert

Tradisjonelt bruker sushikokker i toppsjiktet først og fremst villfisk når de skal lage sine kunstferdige sushiretter. Men de siste årene har etterspørselen etter norsk laks blitt så stor at den har kommet inn i varmen i de innerste sushi-kretser.

Masayoshi Kazato mener at den norske oppdrettslaksen har svært høy kvalitet.

69-åringen er leder i World Sushi Skills Institute (WSSI), og teamet hans reiser verden rundt for å bevare og spre kunnskap om sushi-kunsten. Med seg på reisene har de norsk laks.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP