Norsk laks spises på flere forskjellige måter i Japan. Nå ser det ut som trenden går mot vesten. Foto: Norges Sjømatråd
Norsk laks spises på flere forskjellige måter i Japan. Nå ser det ut som trenden går mot vesten. Foto: Norges Sjømatråd

Fra sushikjøkken til 7-eleven

Norsk laks er i dag en naturlig del av det japanske sushikjøkkenet, og nå vil Norges Sjømatråd at det skal være enklere å få tak i premium norsk laks også i små forretninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Introduksjonen av norsk laks i det japanske kjøkken har vært en suksesshistorie som begynte på midten av 80-tallet. I dag, nesten 35 år senere, spiser japanere laksen sin på flere måter.

Norges Sjømatråds direktør for Japan og Korea, Gunvar Lenhard Wie, forteller at den norske laksen i tillegg til å bli konsumert rå, også varmebehandles.

- Det er omtrent 50/50 – noe som tilsier at man burde kunne ta ut en tydeligere differensiering med tanke på produktfordelen med norsk laks, forklarer han.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

NF Komplett

  • Kyst.no Pluss saker
  • Digitalt arkiv
  • Digitalt Magasin
  • 11 Utgivelser av Norsk Fiskeoppdrett
  • Varighet: 12 mnd
  • Pris: 5582,-

KJØP

NF Komplett Personlig

  • Kyst.no Pluss saker
  • Digitalt arkiv
  • Digitalt Magasin
  • 11 Utgivelser av Norsk Fiskeoppdrett
  • Varighet: 12 mnd
  • Pris: 5582,-

KJØP

NF Komplett Digital

  • Kyst.no Pluss saker
  • Digitalt arkiv
  • Digitalt Magasin
  • Varighet: 12 mnd
  • Pris: 4990,-

KJØP

NF Komplett Digital Personlig

  • Kyst.no Pluss saker
  • Digitalt arkiv
  • Digitalt Magasin
  • Varighet: 12 mnd
  • Pris: 4990,-

KJØP

NF Pluss

  • Kyst.no Pluss saker
  • Varighet: 12 mnd
  • Pris: 2388,-

KJØP

NF Pluss

  • Kyst.no Pluss saker
  • Varighet: 1 mnd
  • Pris: 199,-

KJØP