Norsk laks spises på flere forskjellige måter i Japan. Nå ser det ut som trenden går mot vesten. Foto: Norges Sjømatråd
Fra sushikjøkken til 7-eleven
Norsk laks er i dag en naturlig del av det japanske sushikjøkkenet, og nå vil Norges Sjømatråd at det skal være enklere å få tak i premium norsk laks også i små forretninger.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Introduksjonen av norsk laks i det japanske kjøkken har vært en suksesshistorie som begynte på midten av 80-tallet. I dag, nesten 35 år senere, spiser japanere laksen sin på flere måter.
Norges Sjømatråds direktør for Japan og Korea, Gunvar Lenhard Wie, forteller at den norske laksen i tillegg til å bli konsumert rå, også varmebehandles.
- Det er omtrent 50/50 – noe som tilsier at man burde kunne ta ut en tydeligere differensiering med tanke på produktfordelen med norsk laks, forklarer han.
NF Komplett
- Kyst.no Pluss saker
- Digitalt arkiv
- Digitalt Magasin
- 11 Utgivelser av Norsk Fiskeoppdrett
- Varighet: 12 mnd
- Pris: 5582,-
KJØP
NF Komplett Personlig
- Kyst.no Pluss saker
- Digitalt arkiv
- Digitalt Magasin
- 11 Utgivelser av Norsk Fiskeoppdrett
- Varighet: 12 mnd
- Pris: 5582,-
KJØP
NF Komplett Digital
- Kyst.no Pluss saker
- Digitalt arkiv
- Digitalt Magasin
- Varighet: 12 mnd
- Pris: 4990,-
KJØP
NF Komplett Digital Personlig
- Kyst.no Pluss saker
- Digitalt arkiv
- Digitalt Magasin
- Varighet: 12 mnd
- Pris: 4990,-
KJØP
NF Pluss
- Kyst.no Pluss saker
- Varighet: 12 mnd
- Pris: 2388,-
KJØP
NF Pluss
- Kyst.no Pluss saker
- Varighet: 1 mnd
- Pris: 199,-
KJØP