Joachim Nielsen, administrerende direktør i Proximar Seafood. Foto: Ole Andreas Drønen
Joachim Nielsen, administrerende direktør i Proximar Seafood. Foto: Ole Andreas Drønen

Signerte byggekontrakt for landbasert anlegg

Proximar Seafood AS kunngjorde i en børsmelding tirsdag at de har signert byggekontrakt med Daiwa House Industry for deres landbaserte anlegg i Japan.

Publisert Sist oppdatert

Byggeforberedelsene skal etter planen starte i slutten av første kvartal 2021, noe som er i tråd med selskapets tidligere uttalte planer. Signering av kontrakten er en viktig milepæl for selskapet, i det som skal bli deres første store RAS-anlegg for atlantisk laks i Japan. 

Les også: Slik skal de erobre Japan med landbasert laks

Joachim Nielsen, administrerende direktør i Proximar sier selskapet er veldig fornøyd med å ha signert byggekontrakten.

- Dette tar oss et skritt nærmere å kunne servere det japanske markedet med fersk atlantisk slaktet den samme dagen. Å ha en sterk lokal japansk partner som Daiwa House Industry involvert i dette prosjektet har en betydelig verdi for oss, og vi setter pris på det nære forholdet vi har bygget over tid. Etter år med forberedelser og planlegging sammen med Daiwa House Industry og Aqua Maof, har alle parter en detaljert forståelse av hvordan man går gjennom konstruksjonstrinnene. Vi er derfor veldig trygg på utførelsen, poengterer han.

Byggekontrakten har en verdi på nær seks milliarder japanske yen, noe som tilsvarer ca 487 millioner norske kroner. 

Les også: Stor interesse for Proximar Seafood på børs

Daiwa House Industry er et japansk byggefirma med ca 47.000 ansatte og en årlig omsetning på rundt 40 milliarder dollar. Daiwa House Industry er av Proximar betraktet som en sterk langsiktig, lokal partner med utmerket gjennomføringsevner. De to selskapene har sammen med RAS-teknologileverandøren Aqua Maof, jobbet tett sammen siden 2018 med design og konstruksjonsplaner.