Jarle Tveiten Transport. Foto: Jarle Tveiten Transport/Facebook.

Tveiten tjener godt på fisketransport

Jarle Tveiten Transport AS kan vise til en solid omsetning i 2015. - Vi har fått flere sjåfører og biler slik at vi skal kunne ta flere transportoppdrag, forklarer daglig leder og gründer Jarle Tveiten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det Hardanger-baserte transportselskapet Jarle Tveiten Transport AS i Tørvikbygd kan vise til en solid omsetning i 2015. Selskapet omsatte i fjor for ca. 16 millioner kroner, som tilsier en økning på 1,6 millioner fra året før.

Nøkkeltall for 2014 & 2015.

Daglig leder Jarle Tveiten er glad for at bedriftens resultater er gode og stadig øker.

- Vi er fornøyd med fjorårets resultat. Det har vært store investeringer for å tilfredsstille krav til kjøretøyene våre når det gjelder fisketransport, sier Tveiten til kyst.no.

Les også: Stor mangel på bilar for transport av levande fisk

Omsetningen til selskapet har gått opp de tre siste årene.

- Vi har fått flere sjåfører og biler slik at vi skal kunne ta flere transportoppdrag. Vi prøver også å utnytte transportutstyret vår best mulig, forklarer han. 

Driftsresultatet gikk noe ned og ble 1,6 millioner i 2015, en nedgang på rundt en million kroner fra 2014. Grunnen til dette sier Tveiten er at det er gjort store investeringer for å tilfredsstille krav til transport utstyret deres vedr. oksygen anlegg og overvåking etc.

Jarle Tveiten, har et stort arsenal av vogntog for transport av levendefisk og har satset ytterligere i 2016. Foto: Linn Therese Skår Hosteland.

Les også: Samarbeider om nytt transportsystem for levendefisk

- Vi har skiftet ut tre biler dette året. Alle disse bilene må ha overvåkingsutstyr o.l. som gjør at transporten av fisk skal være tilfredsstillende, sier han til kyst.no.

Tankanlegget i vogntogene er utstyrt for overvåking og regulering av de viktige miljøparameterne, for å sikre optimal fiskevelferd under transporten.

- Travel sommer

Tveiten påpeker at det har vært en hektisk sommer for transportselskapet, der bilene har vært på veiene i hele sommeren. Han kan også fortelle om at produksjonen deres av løstanker for transport av leppefisk nærmer seg ferdige.

- Dette blir et spennende prosjekt. Vi har også i produksjon en stor tank for transport av stor smolt og slaktefisk, sier transport-sjefen engasjert. 

Les også: Jarle Tveiten utvidar med ny investering

  • Jarle Tveiten Transport AS ble etablert i 1987, og har spesialisert seg på landeveistransport av levende fisk, både innenlands og utenlands.
  • Selskapet har 11 ansatte.
  • De har erfaring med laks, ørret, røye, kveite, piggvar, torsk og leppefisk.
  • Hovedaksjonær er Jarle Tveiten selv, og han vært svært delaktig i drift og utvikling av selskapet.