Daglig leder Johan Edvard Andreassen ved lakseslakteriet Salten N950 synes det er veldig ubehagelig å bli misbrukt i en svindel om laks- og sjømatsalg. Foto: Designia/Lars Antonsen.

Salten Aqua oppdaget svindelforsøk

Svindlere har stjålet identiteten til ett av Salten Aqua sine selskap og forsøker nå å selge laks og sjømat som ikke finnes. - Veldig ubehagelig, sier daglig leder Johan Edvard Andreassen på slakteriet Salten N950.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er lakseslakteriet på Sørarnøy som er brukt i svindelen. Slakteriets logo og profil er brukt på en nettside der det også er brukt e-postadresser der slakteriets navn figurerer. Svindlerne har også ført opp fiktive telefon- og organisasjonsnummer på nettsiden, opplyser selskapet i en pressemelding torsdag.

Svindelen ble oppdaget da en irsk laksekjøper besøkte slakteriet for å se laksen han hadde kjøpt. Den irske kjøperen ble noe mistenksom da han syntes prisen på laksen var litt lav i forhold til gjeldende markedspris.

- Da han kom til Sørarnøy fant vi jo fort ut at vi aldri hadde hatt noe med hverandre å gjøre. Den irske kjøperen ble imidlertid så imponert over det vi kunne vise fram at han trolig kommer til å bli kunde hos oss. Så noe positivt kommer det da ut av dette, sier Johan Edvard Andreassen.

Han synes det er veldig ubehagelig å bli utsatt for identitetstyveri og svindelforsøk.

Lakseslakteriet Salten N950 på Sørarnøy i Gildeskål. Foto: Designia/Lars Antonsen.

- Verst er det jo ikke for oss, men for dem som eventuelt blir lurt. Den laksen og sjømaten de betaler for, finnes ikke, sier Andreassen.

Politianmeldt

Daglig leder Geir Wenberg i Salten Aqua opplyser at saken er politianmeldt.

- Tilbakemeldingene vi har fått fra politiet er at de har satt en egen nett-etterforsker på saken og at den blir tatt alvorlig, sier Wenberg.

Salten Aqua ser nå grunn til å advare markedet mot at denne type svindel ser ut til å gjøre seg gjeldende. I 2015 ble andre oppdrettsbedrifter i Norge misbrukt på samme måte.

Nettsiden svindelen er eksponert på er følgende side.