Johan Kvalheim (t. h.) tiltrer i en stilling som administrerende direktør i NASF fra 1. juni. Fotoarkiv: MSD Animal Health.

Ny administrerende direktør i NASF

Johan Kvalheim, gründer av Star Seafood og tidigere administrerende direktør i MSD Animal Health, tiltrer i en ny lederrolle. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kvalheim vil jobbe for Star Seafood ut mai måned før han 1. juni blir en ny administrerende direktør for NASF, North Atlantic Seafood Forum.

Lang erfaring innen næringen

Kvalheim er opprinnelig fra Måløy og ble uteksaminert fiskerikandidat fra Norges Fiskerihøgskole i Tromsø i 1997. Han har senere tatt en MBA i International Business fra ENPC School of International Management i Paris. Johan jobbet nesten 9 år hos Hallvard Lerøy AS i Bergen.

Fra stillingen som team leder Sentral Europa hos Lerøy, tiltrådte han i februar 2007 i stilingen som fiskeriutsending til Frankrike i Sjømatrådet. Senere ble virkeområdet også utvidet til Storbritannia. Kvalheim var i denne perioden ansvarlig for all generisk promotering av norsk sjømat i disse viktige markedene for norsk sjømatnæring. I 2013 overtok Kvalheim som administrerende direktør for MSD Animal Health Norge AS i Bergen, Norges største veterinærmedisinske selskap som utvikler og selger blant annet flerkomponent vaksiner til laks.

I 2018 var Kvalheim med å etablere eksportselskapet Star Seafood AS med kontorer både i Måløy og Bergen. 

- Kvalheim vil i en periode fremover jobbe sammen med avtroppende administrerende direktør Jørgen J. Lund for å sikre en god kontinuitet og kvalitet på konferansen som for femtende gang går av stabelen 3 – 5. mars neste år, står det i en pressemelding. 

Kvalheim vil etablere NASF kontor i Bergen.

Om North Atlantic Seafood Forum

NASF ble etablert i 2005 hos Norges Varemesse (NV) på Lillestrøm av Jørgen J. Lund som har også vært administrerende direktør i selskapet. I 2013 flyttet han konferansen til Bergen. NASF er i dag verdens største Seafood Business konferanse for toppledere, med rundt 850 delegater fra 35 land og 300 selskaper. Konferansen tar for seg sjømatbransjen i et bredt perspektiv og fokuserer på laks, hvitfisk og pelagisk. Konferansen fordyper seg også på teknologi, innovasjon, bærekraft, politikk og rammebetingelser, og ikke minst finans og investeringsmuligheter innen næringen. Det er samtidig en rekke tilleggsarrangementer og aktuelle temaer på NASF hvert år.