Illustrasjonsbilde lakseslakteri. Foto: Therese Soltveit

– Kan ikke drive slakteri uten laks

Kommunikasjonsjef Eivind Nævdal-Bolstad i Marine Harvest, sier til kyst.no at selskapet fra mandag av permitterer 12 av 17 ansatte ved fabrikken deres i Jøkelfjord. - Vi synes det er beklagelig å permittere ansatte for kortere perioder, men kan ikke drive slakteri uten laks, sier Nævdal-Bolstad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tidligere i dag kom nyheten om at Marine Harvest permitterer nesten alle arbeiderne i Jøkelfjord i Kvænangen frem til 2. mai. Kommunikasjonssjef Eivind Nævdal-Bolstad sier dette er grunnet mangel på råstoff.

- Per i dag er ingen av våre faste ansatte permitterte. Fra mandag må vi dessverre permittere 12 av 17 faste ansatte ved fabrikken vår i Jøkelfjord. De fleste av våre fabrikker har tilgang på slakteklar laks året rundt, og det er først og fremst Jøkelfjord som er utsatt i visse perioder grunnet lavere volum i området, sier han til kyst.no.

Les også: Marine Harvest permitterer ansatte ved slakteri

Hvor mange anlegg har dere permittert ansatte ved? 

Pressefoto Marine Harvest. Kommunikasjonssjef Eivind Nævdal-Bolstad. Foto: Hans Jørgen Brun.

- På grunn av lusesituasjonen i Midt-Norge og forsert utslakting, måtte vi også permittere en del av våre ansatte ved Ulvan. De skulle i utgangspunktet være permittert ut februar, men alle er nå tilbake. I tillegg hadde vi en mindre del av arbeidstokken på Herøy i Nordland permittert de to første ukene i januar.

Handler om volum

- Vi synes det er beklagelig å permittere ansatte for kortere perioder, men de ansatte viser stor forståelse for at vi ikke kan drive slakterier som ikke har laks å slakte. Vi er imidlertid opptatt av å få våre kolleger raskest mulig tilbake på jobb.

Les også: Marine Harvest har suksess med produksjon på svært eksponert lokalitet

Dersom permitteringene varer lenge, har dere noe annet tilbud for de ansatte? 

- Selv om vi ikke har produksjon på fabrikken i Jøkelfjord, så vil vi ha ansatte til å drive vedlikehold ved fabrikken, opplyser han.

Vedlikeholdet er blant annet en ombygging og en oppgradering av bygget. Slakteriet skal være tilbake i full drift innen 2.mai i år.

NRK Troms opplyser at selskapet skal investere 10 millioner kroner i oppdateringen av anlegget.

Les også: Bekymret for ulønnede permitterte

Les også: Refsnes Laks må ikke permittere, tross pålegg om tvangsslakt