Karlsøya i Troms. Foto: Karlsøya Kommune

Oppdrettsplaner får motstand i Troms

Kirka som grunneier protesterer mot planer om oppdrettsanlegg som Marine Harvest og Nor Seafood ønsker å ha ved Korsnes på Karlsøya, melder NRK Troms.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Grunneieren er Opplysningsvesenets fond, som forvalter kirkelige eiendommer. Men kystsoneplanen for området er allerede vedtatt. Her åpnes det for oppdrettsanlegg på dette området. Protestene nå gjelder søknaden fra Nor Seafood om å etablere seg ved Korsnes på Karlsøya. Ordfører Mona Pedersen opplyser også at oppdrettsgiganten Marine Harvest er interessert i området, melder NRK Troms. 

– Det er mange grunner til at grunneieren går mot planene, sier advokat Olav Pedersen som representerer Opplysningsvesenets Fond. Dette fondet er den største grunneieren på Karlsøya. Det ene er arealbeslaget. Anleggsarealet er oppgitt til 160 mål. Det er et meget omfattende arealbeslag i seg selv. I tillegg kommer fiskeforbudet i en radius på 100 meter rundt anlegget og ferdselsforbudet på 20 meter, sier advokat Olav Pedersen til avisen. 

Mange som har hytter og fritidshus i dette området har protestert kraftig på oppdrettsplanene. Det er fylkeskommunen som avgjør om det blir oppdrettsanlegg ved Korsnes, opplyses det.