Brynjar Wiig (t.v.) vil fortsette også etter oppkjøpet som daglig leder i Nordic Subsea. Roger Sørensen (t.h.) er CEO i Åkerblå Group og går nå inn som styreleder i det oppkjøpte selskapet. Foto: Åkerblå Group AS

Åkerblå kjøper seg opp i nok et selskap

Åkerblå Group AS kjøper 50,7 % av aksjene i Nordic Subsea AS.

Publisert Sist oppdatert

Det norske hav- og fiskehelsekonsernet Åkerblå Group AS melder at de investerer i Nordic Subsea AS ved oppkjøp av 50,7 % av aksjene.

- Med dette vil vi i tillegg til marine økologiske tjenester, fiskehelsetjeneste, tekniske tjenester, miljøtjenester hydrografiske og oseanografiske tjenester, kombinert med markedsledende hydrodynamisk modellering og spesialisert rådgivning innen miljøtillatelse og planlegging - kunne tilby ROV operasjoner, Survey, kartlegging av marint mangfold og trasekartlegginger innenfor havbruk, vann og avløp/energi, forteller de.

Oppkjøpsavtalen gjør at Åkerblå kjøper 50,7% av aksjene i Nordic Subsea AS. En av de opprinnelige grunnleggerne, og eier Brynjar Wiig, vil fortsette å utvikle selskapet som daglig leder, og som deleier med 28,5% av aksjene. Ansatte Tore Anthonsen og Geir Nøsen fortsetter i selskapet - og går inn på eiersiden med henholdsvis 9,1 og 7,5 % av aksjene. Patric Invest AS fortsetter som deleier, og beholder sin eier andel i selskapet på 3,8 %.

Roger Sørensen fra Åkerblå Group går inn som ny styreleder i selskapet.

Hele Nordic Subsea AS virksomhet vil fortsette å være lokalisert i Trondheim og Frøya.

Partene er enige om ikke å oppgi de økonomiske vil