Bilde fra merdkanten hos Kleiva Fiskefarm. Foto: Arkiv.

Kleiva Fiskefarm øker omsetningen

Oppdrettsselskapet gjør et bedre inntjeningsår, men resultatene er ikke like oppmuntrende.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kleiva Fiskefarm AS driver oppdrett og salg av laks. Selskapets lokaler ligger på Engenes i Troms.

Selskapet har de senere år i stor grad vært drevet i samdrift med andre selskaper innen samme bransje. Aksjene i selskapet eies av morselskapet Magne Arvesen & Sønner AS. 

Nøkkeltall:

Mer penger inn

Kleiva Fiskefarm økte i fjor omsetningen sin med 40 millioner kroner. Egenkapitalandelen har også økt betraktelig fra 32 % i 2016 til 52 % i fjor.

Driftsresultatet og driftsmarginen er desverre ikke like hyggelig for selskapet. Resultatet har gått ned med 24 mill. kroner, og driftsmarginen er ned 9 prosent i 2017 fra året før.

Daglig leder i Kleiva Fiskefarm har tidligere fortalt Kyst.no følgende om arbeidet deres:

- Som daglig leder har jeg fokus på en god videreføring av våre verdier og tenking der lokalsamfunnet og lokal forankring er viktig. Vi skal med vår samarbeidspartner Gratanglaks jobbe videre for å drive bærekraftig og være i posisjon til å ta del i veksten som sjømatnæringen forventer kommer fremover. Det er en veldig spennende næring som jeg er stolt av å være en del av, sa han.

  • Kleiva Fiskefarm er en familiebedrift drevet av familien Arvesen fra Engenes. Selskapet har drevet med oppdrett av laks som matfisk siden 1986 og deres hovedkontor ligger på Engenes i Ibestad kommune.
  • Selskapets oppdrettsvirksomhet er basert rundt Ibestad, Gratangen, Harstad og Kvæfjord kommune.
  • Kleiva Fiskefarm har drevet samdrift med Gratanglaks AS siden midten av 90-tallet
  • Tilsammen i Kleiva Fiskefarm AS og Gratanglaks AS jobber tilsammen cirka 30 ansatte.
  • ​Selskapene har totalt syv ordinære konsesjoner, to grønne samt to visningsrettigheter, tilsammen slakter de cirka 15 000 tonn årlig.