Komplett «plug-and-play» strømfordelingsskap til havbruk

Oppdrettsbransjen har lenge etterspurt strømfordelingsskap til merdene, som ikke bare tåler det krevende kystmiljøet - men også er enkle å bruke for de på merdkanten.

Vi har snakket med én av flere oppdrettere som nå har funnet svaret på denne utfordringen: Strømfordelingsskap fra ELTOSEA.

Ute på merdene er oppdretterne – og fisken som lever der – helt avhengig av en lang rekke med avansert teknologi. Teknologi som trenger forutsigbar og trygg tilgang til strøm for at fisken skal trives og vokse.

— Oppdretterne trenger strøm til avlusing, lys på og i merden, kamerateknologi, sensorikk og fôring.

Thor-Erik Horntvedt
Thor-Erik Horntvedt

Dersom noe går galt og strømmen blir borte er konsekvensene store. ELTOSEA-skapene er veldig

brukervennlige og gjør dermed strømfordeling til en enkel sak for oppdretteren – uten at enkelheten

går på bekostning av trygghet, forutsigbarhet og kvalitet, innleder Thor-Erik Horntvedt i Ahlsell

Havbruk.


Dette er ELTOSEA strømfordelingsskap

ELTOSEA leverer komplette strømfordelingsskap med brakett og ferdig kappede sjøkabler med påmontert «plug-and-play» CCE-kontakter. Løsningen monteres helt uten elektriker og leveres med brukerhåndbok som alle kan forstå.

— Det som skiller oss fra konkurrentene er at vi har standardisert skapene våre. Kunden velger fra fem modeller med forskjellig innmat, som kan kombineres og settes sammen etter spesifikke behov. Som røkter henger du raskt og enkelt opp skapene du trenger på de aktuelle merdene, og så plugger du bare i kablene. Det blir litt som å bygge med LEGO, forteller Ole Galgum, daglig leder i ELTOSEA.

ELTOSEA strømfordelingsskap oppsummert

  • Skap produsert i syrefast stål (AISI316L)
  • Lakkert med maling i korrosjonsklasse C5-M
  • Mål: B500 x D400 x H600/900 mm
  • Innmat fra MENNEKES AMAXX, med alle sertifiseringer
  • Inntak: 32A eller 63A 5-pol 6h 400V IP67. Uttak: Kombinasjon av 16A, 3-pol ogm 32A, 5-pol
  • Ferdig kappede sjøkabler med påmontert CEE-skjøtekontakt, plugg og kabelgrip, levert på trommel
  • Nikkelbelagte stifter på CEE-kontaktene, for minimal korrosjon
  • Leveres med brukerhåndbok

Flere år uten driftsavbrudd

På Eidsfjord Sjøfarm AS sine lokaliteter i Vesterålen har de brukt ELTOSEA-skapene siden løsningen først kom på markedet i 2019.

— Strømskapene fra ELTOSEA er solide og kompakte – og svært prisgunstige. Det er viktig, for de står i et røft miljø med vind, saltvann, bølger og andre store påkjenninger. Vi har likevel ikke hatt et eneste driftsavbrudd på strømskapene fra ELTOSEA siden vi installerte dem, sier Harry Andersen, driftsleder på Eidsfjord Sjøfarm sine lokaliteter i Vesterålen.

Best totalpris med ELTOSEA

Driftslederen er tydelig når vi spør hvorfor han har valgt strømfordelingsskap fra ELTOSEA.

— Når vi velger produkter til anlegget leter vi etter systemer som er effektive, krever lite ettersyn og vedlikehold, og som har en god pris. Skapene fra ELTOSEA har lav nedetid og hindrer lange driftsavbrudd på merdene, samtidig som de ivaretar alle krav om god HMS. I tillegg er folka i ELTOSEA svært «på» og gode på oppfølging. Kort fortalt blir det totale prisbildet best med ELTOSEA, forteller Harry.

Trenger ikke elektriker

En av de største fordelene med strømfordelingsskapene fra ELTOSEA er at det ikke trengs elektriker for å utføre endringer.

— Skapene demonteres enkelt når vi flytter på en merd. Pluggene trekkes ut, skapet hektes av – og så er merden «good-to-go». Og dersom enten kabel eller skap skulle ryke i høststormen, er det bare å trekke ut kabelen eller skru ned det ødelagte skapet. Det erstattes enkelt, ledningene settes i – og så har vi så å si unngått nedetid, forteller Harry.

Strømfordelingsskap for røffe miljøer

Tilbake hos ELTOSEA forteller Ole at selv om skapene er utviklet for havbruksnæringa, kan de også brukes av andre som trenger strømfordelingsskap som tåler røffe miljøer.

— Vi kan levere slike strømfordelingsskap til både tunell- og havvindprosjekter. ELTOSEA-skapene kan også fint settes på både kaianlegg og i grisefjøs – og alle andre plasser hvor kjemikalier, korrosjon og andre typer slitasje er et problem.

Slik bestiller du strømfordelingsskap

Send din forespørsel til Ahlsell, så hjelper vi deg i gang med prosessen.

— Deretter blir du kontaktet av ekspertene i ELTOSEA, som hjelper deg med å sette sammen en skreddersydd strømfordelingsløsning. Riktig type og antall skap, antall braketter og meter med ledning skreddersys også. Deretter leverer vi i Ahlsell hele bestillingen din rett til lokalitet, lover Thor-Erik.

I en bransje hvor fiskens behov styrer arbeidshverdagen, er det viktig med fleksible samarbeidspartnere som leverer som avtalt.

— Vi arbeider med biologisk produksjon, og den klokka tikker av gårde enten vi vil eller ikke. Det er viktig for oss å ha samarbeidspartnere som forstår at når vi trenger noe, trenger vi det med én gang – og det har vi med ELTOSEA og Ahlsell, avslutter Harry.

Ta kontakt med oss for mer informasjon