Karen Kristine Østerhus, tidligere fiskeriminister Harald Nesvik, Jim-Roger Nordly og Petter Gunnarstein ankommer Mortsund og STIM sitt Lofotseminar i 2019. Foto: Ole Andreas Drønen.

Avlyser Lofotseminaret

- Trist, men nødvendig, sier STIM-sjef Jim-Roger Nordly, etter at de har valgt å avlyse årets Lofotseminar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

STIMs tradisjonsrike Lofotseminar er det siste i rekken av viktige havbruksarrangementer som nå avlyses på grunn av Covid-19. Årets lofotseminar var planlagt i Svolvær 3.-5. juni. Det blir det ingenting av.

- Vi må bare innse at det er helt urealistisk at vi om to måneder har fått hele samfunnet på skinner igjen, slik at vi kan arrangere et seminar på det nivået som vi vil være bekjent av. Vi har ventet i det lengste, men nå måtte vi bare ta en avgjørelse. Avgjørelsen smerter, for dette er første gangen på over 20 år siden at vi ikke får gleden av å arrangere det som utvilsomt er årets høydepunkt for oss, sier Nordly.

Kommer sterkere tilbake

STIMs Lofotseminar tar hvert år imot 140 deltakere fra norsk og internasjonal havbruksnæring til to dager med faglige foredrag og sosialt samvær. 

- Usikkerheten rundt hvor lenge dette vil vare, gjør at vi velger å avlyse seminaret framfor å forøke å utsette det. Det som er helt sikkert er at Lofotseminaret 2021 skal bli det beste noensinne, lover Nordly.