Driftsdirektør Tomas Tømmerås i Nordlaks Produkter. Foto: Deadline/Nordlaks

Korona påvist hos Nordlaks-ansatte

Nordlaks har fått flere positive svar på koronatester hos ansatte i Nordlaks Produkter. 

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 18. november fikk Nordlaks melding om til sammen 16 positive svar på koronatester blant ansatte i Nordlaks Produkter. Nordlaks skriver at de har iverksatt massetesting av alle som har vært innom slakteriet den siste uken.

Det har resultert i 10 nye positive prøvesvar så langt fredag 19. november.

Videre skriver selskapet at de har økt beredskapen og skjerpet smitteverntiltakene. Det gjennomføres massetesting av alle som har vært innom slakteriet den siste uken, og alle som skal på jobb i dag skal avlegge negativ hurtigtest før arbeidets start. Massetestingen fortsetter også neste arbeidsdag som blir mandag 22. november.

- Vi har god dialog med lokale smittevernmyndigheter om håndtering av utbruddet og følger ellers de reglene som gis av nasjonale myndigheter. Dette er det første utbruddet hvor flere ansatte har blitt smittet samtidig. Det viktigste enkelttiltaket nå er massetesting og at vi dermed kan stoppe utbruddet. Det er også innført en rekke skjerpelser i smitteverntiltakene internt, sier driftsdirektør Tomas Tømmerås i Nordlaks Produkter.

Nordlaks følger opp de smittede med informasjon om nødvendigheten av å isolere seg samt melde fra om positivt prøvesvar til sin hjemkommune, hvor det skal gjennomføres PCR-test.

Utbruddet har foreløpig ikke fått store konsekvenser for driften i Nordlaks Produkter.