Den joviale bergenseren Kristian Ulven har pakket sammen sakene sine og flyttet hjem til Bergen, etter et halvt års vikariat i Bodø for Labora. Han startet nylig i stillingen som
Den joviale bergenseren Kristian Ulven har pakket sammen sakene sine og flyttet hjem til Bergen, etter et halvt års vikariat i Bodø for Labora. Han startet nylig i stillingen som

Ulven har kommet "hem" igjen

Fiskehelsebiolog Kristian Ulven, har kommet «hem» igjen til hjembyen Bergen. Han er nå ferdig med et vikariat i fiskehelsetjenesten Labora i Bodø og har startet i sin nye jobb i Vaxxinova. 

Publisert

Kristian Ulven (31) har sin første jobbuke for det veterinærfarmasøytiske selskapet og forteller til Kyst.no at den så langt har vært positiv og at  han ser frem til å jobbe mer med vaksiner.

På typisk bergensk sier han til kyst.no at han er kommet «hem» igjen. Ulven flirer godt på spørsmål om hvor han vært det siste året, og forklarer at han har følt seg litt som en nomade, med mye reising og jobb-skifte.

– Jeg sluttet som fiskehelsebiolog i MSD juni 2016, og begynte i et vikariat i Labora måneden etter og var der ut året. Det var avtalt på forhånd at jeg skulle jobbe som vikar i Labora et halvt år før jeg skulle begynne i Vaxxinova, opplyser han.

– Trist å reise

Kristian Ulven har jobbet et halvt års vikariat i Labora, og har nå vendt nesen hjem til sitt kjære Bergen. Foto: Labora.
Kristian Ulven har jobbet et halvt års vikariat i Labora, og har nå vendt nesen hjem til sitt kjære Bergen. Foto: Labora.

Oppdragene i Bodø-selskapet sier han var variert og spennende.

- Jobben min i Labora var utrolig givende, og jeg stortrivdes. Jeg jobbet som tilsynsveterinær for forskjellige oppdrettsanlegg i området. Der innebar mye jobb ute i felten på rundt 6-7 matfisk anlegg, men jeg var også innom settefisk, steinbit, stamfisk- og rognkjeksanlegg, sier han fornøyd.

- Selv om det kun var for et halvt år så ble jeg utrolig glad i venner, jobben og Labora, så det var veldig trist å reise fra Bodø, men også godt å komme «hem» til Bergen, legger han til.

Nye ansvarsoppgaver

Hos Vaxxinova vil Ulven ha ansvaret for salg og teknisk oppfølging, utvikling av nye produkt og brukerveiledning for optimal bruk.

– Hvorfor søkte du på denne jobben? 

– Jeg synes det er utrolig givende å jobbe med vaksiner. Jeg tror fullt og helt på forebyggende fiskehelsearbeid og god dyrevelferd, og vaksiner er nettopp dette. Jeg synes også det er utrolig spennende og få være med å bygge opp et nytt vaksineselskap med stor fleksibilitet og korte besluttningsveier, sier 31-åringen.

– Mine ambisjoner og mål i den nye jobben blir selvfølgelig å utvikle meg selv, men spesielt så ønsker jeg å være med på å bidra til å utvikle firmaet og hjelpe næringen videre, legger han til.

– Løsningsorientert

Ulven beskriver seg selv som en ærlig og løsningsorientert kar, akkurat slik han oppfatter sin nye arbeidsplass.

Daglig leder Dag Knappskog sier at Ulvens positive, inkluderende, ærlige vesen var årsaken til at nettopp han fikk jobben.

- Stillingen hans ble ikke utlyst, han ble tilbudt stillingen. Vi hadde god kjennskap til ham og hans kompetanse fra min tid i MSD hvor vi også jobbet sammen, sier Knappskog, og legger til at Kristian vil arbeide med teknisk kundeoppfølging, både nasjonalt og internasjonalt.

Nyheter og flere ansettelser

Vaxxinova har per dags dato 14 ansatte, og holder til i BI-lokalene ved Marineholmen i Bergen.

- Vi har ansatt tre nye i løpet av den siste måneden og har i tillegg utlyst to prosjektlederstillinger i vaksineutvikling med søknadsfrist ved utgangen av denne måneden, sier han. 

Når det gjelder nyheter fra selskapet sier Knappskog at de nettopp har installert en ny automatisert renselinje for DNA slik at deres rensekapasitet er firdoblet.

- På FoU siden har vi mange spennende pågående vaksineprosjekter som vil resultere i en rekke nye produkter til både laks, rognkjeks og andre arter i tiden som kommer, legger han til.

 Kristian Ulven: 

  • Stilling/firma: Jobber med teknisk kundeoppfølging (Technical Manager)/Vaxxinova
  • Bosted: Laksevåg/Bergen
  • Alder: 31
  • Utdanning: Fiskehelsebiolog
  • Interesser/hobby: Fotball (Tottenham) og fisk/Livet som en helhet!