Komiker Bård Tufte Johansen. Foto: Showplakat.

– En komiker med en agenda

Studenter ved universitetet i Tromsø inviterte Bård Tufte Johansen til å være konferansier under konferansen ”Håp i Havet”. Da Tufte ville tulle men de negative sidene ved oppdrettsnæringen gikk de for et annet alternativ. Dette førte til et kontrovers facebook-oppslag hos komikeren. Det synes ikke næringens yngel.no var greit.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Komiker Bård Tufte Johansen ble førstesideoppslag i VG etter at han skreiv følgende på facebook:

En artig liten telefon denne uka.

- Hei vi ringer fra konferansen ”Håp i Havet” En konferansen som arrangeres av studenter ved fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi ved Universitetet i Tromsø. VI lurer på om du kan introduserer foredragene på den faglige delen og underholde under middagen på kvelden.

Jeg sjekker kalenderen og tenker at jo kanskje jeg kan det, da kan jeg fiske kveite med Egon Holstad

- Ja det kan jeg godt gjøre. Men for ordens skyld. Jeg må ha frie tøyler til å tulle litt med de negative sidene ved oppdrettsnæringen også, for siden Arne Hjeltnes er der så er de positive sidene godt ivaretatt.

Det blir stille.

- Du da må vi nesten få ringe deg opp, selv om det er vi studenter som arrangerer så er det oppdrettsnæringen som betaler skjønner du... Så jeg må høre med dem…

Litt senere

- Vi har snakket med dem og gått for et annet alternativ.

Studentene i Tromsø kan tydeligvis leksa si: La de med penger bestemme.

– Vi stiller oss helt uenig i det Bård Tufte Johansen har sagt, sier styreleder for «Håp i havet» Ceselia Høyvik Rokne i en kommentar til VG.

- Den samfunnsengasjerte komiker

Yngel.no svarer også etter kort tid på komikerens facebook-innlegg:

Den samfunnsengasjerte-komiker!

Jah, da har vi fått dagens leksjon i sosiale medier. En komiker med en agenda er jo alltids flott det, eller? Kjære Bård, hvis du har noen spørsmål eller noe du uroer deg for angående oppdrettsnæringen eller sjømatnæringen generelt, er det bare å spørre. Vi skal bistå med de beste svar vi kan oppdrive, så forskningsbasert at det blir kjedelig og så politisk korrekt at du får vondt i hjertet. Men hold deg unna våre unge engasjerte studenter. De jobber hardt for å få til noe, det kan ikke være lett å balansere næring, studenter, konferanse og en «samfunnsengasjert»-komiker i innspurten av en mastergrad. Klag til de store gutta hvis du skal klage mann! Til og med Kurt Oddekalv syns det er en hyggelig konferanse!