Fish Farm Watch illustrasjon/Kvarøy Fiskeoppdrett.

Avslag på utviklingstillatelser for Kvarøy Fiskeoppdrett

Fiskeridirektoratet har gitt avslag på søknaden om utviklingstillatelser for konseptet Fish Farm Watch. Kvarøy-leder Alf-Gøran Knutsen sier til Kyst.no at de nå vurderer om de skal anke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kvarøy Fiskeoppdrett søkte om fire utviklingstillatelser for konseptet Fish Farm Watch, som de omtaler en operasjonell sanntids miljø- og beredskapsplattform. Denne skulle baseres på en betydelig teknologioverføring fra ulike næringer.

Alf-Gøran Knutsen, daglig leder i Kvarøy sier at de nå vil vurdere om de skal anke avslaget til Fiskeridirektoratet. Foto: Kvarøy Fiskeoppdrett

I avslaget skriver Fiskeridirektoratet at slik de vurderer konseptet, er Fish Farm Watch et beslutningsstøttesystem, og omfattes derfor ikke av begrepet produksjonsteknologisk utstyr/installasjoner.

Etter en vurdering av søknaden har Fiskeridirektoratet kommet frem til at konseptet Fish Farm Watch ikke er omfattet av formålet med ordningen. De avslår derfor søknaden fra Kvarøy Fiskeoppdrett.

- Vurderer å anke

- Vi tenker at vi nå vil bruke tiden til å gå gjennom avslaget og vurdere om vi skal anke, sier daglig leder Alf-Gøran Knutsen til Kyst.no.

Han sier videre at de nå vil vurdere om de skal anke, så vil de sette seg ned for å vurdere hva som skjer videre med prosjektet i etterkant.

Fish Farm Watch baseres på en betydelig teknologioverføring fra ulike næringer: olje og gass, bergverksindustrien og maritim virksomhet. Dette gjelder innenfor områdene målesensorer, modeller, håndtering av store datamengder og etablering av digital plattform med tilhørende applikasjonsløsninger (app.).

Utover teknologi, vil det også overføres og tilpasses anerkjente metoder for blant annet miljørisiko og beredskap og avansert tilstandsovervåking. Les mer om konseptet her. 

I forbindelse med søknaden om utviklingskonsesjoner og utviklingen av konseptet så har selskapet laget en film som forklarer Fish Farm Watch prosjektet nærmere.