Nordic Halibut driver med oppdrett av kveite. Nå har de oppnådd G.A.P sertifisering.

Nordic Halibut oppnår Global G.A.P. sertifisering

Nordic Halibut AS melder at selskapet har nådd en milepæl i sin ambisjon om å tilby bærekraftig mat gjennom sertifisering i henhold til den anerkjente Global G.A.P. Akvakultur standarden.

Publisert

Standarden omfatter hele verdikjeden fra stamfisk og yngel til matfisk og slakt. Revisjonen, utført av Kolos Aqua, sikrer selskapets overholdelse av strenge kriterier for mattrygghet, dyrehelse og -velferd, bærekraft, biologisk mangfold, ansattes rettigheter, produksjonsprosesser og sporbarhet.

Nordic Halibut gjennomgikk også Global G.A.P. Risk Assessment on Social Practice (GRASP), en del av sertifiseringsprosessen som vurderer sosiale risikoer i produksjonen. Dette sikrer ytterligere åpenhet til selskapets leverandører og øvrige samarbeidspartnere.

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått på plass denne sertifiseringen. Det understreker vårt engasjement og operasjonelle fokus på bærekraftig kveiteoppdrett. Sertifiseringen sikrer at selskapets produksjon oppfyller alle internasjonale krav for mattrygghet, bærekraft og velferd for både fisk og ansatte i hele verdikjeden, sier administrerende direktør Edvard Henden i en pressemelding.

Henden legger til at sertifiseringen reflekterer Nordic Halibuts ambisjon om å produsere et bærekraftig og sunt protein. Nordic Halibut skal være en bærekraftig produsent som bidrar til en blå fremtid med produktkvalitet og fiskevelferd som en sentral del av selskapets ambisjon om å produsere 4.500 tonn HOG innen 2026 og 9.000 tonn HOG kveite innen 2030.