YoungFish-konferansen gikk onsdag av stabelen i Bergen, ledet av konferansier Hanna Kristie Bakke-Jensen, som er styreleder i organisasjonen.

- YoungFish-konferansen er en viktig arena for unge i næringen

Bergen: Over 200 unge fra havbruk og fiskerinæringen er samlet på YoungFish-konferansen som arrangeres for tiende gang. 

Publisert Sist oppdatert

På Valentinsdagen 14. februar ble YoungFish-konferansen 2024 sparket i gang. På arrangementet er det samlet over 200 unge i næringen, som omfatter alle deler av havbruk og fiskerinæringen.

Konferansen arrangeres for tiende gang, og Marte Hagen Røe som er leder for programkomiteen, har opplyst at på årets konferanse skal man se tilbake på næringens utvikling de siste 10 årene, og ta en titt i krystallkulen for utviklingen de neste 10 årene. 

Ole Simonæs t.v. og Sander Stavland fra Sjór var spente på årets YoungFish-konferansen og så frem til å bli kjent med flere unge i næringen.

- Gleder meg til dagen

Sander Stavland og Ole Simonæs jobber begge i eksportsselskapet Sjór, og forteller til Kyst.no at dette er en viktig konferanse for dem å delta på. 

- Her kan vi treffe flere unge i bransjen, og samtidig nettverke og bli kjent med andre spennende yrker i havbruk og fiskerinæringen. Det er også flere spennende foredragsholdere, så jeg gleder meg til dagen, sier Ole Simonæs. 

Simonæs jobber med supply chain på sjøen, mens Stavland jobber med logistikk i selskapet. For Simonæs er dette første gangen han deltar på YoungFish, og påpeker han har hørt at dette er en fin plass å bli kjent med andre unge i næringen, derfor ville han komme i dag. Stavland har deltatt tidligere, og forteller at dette er en viktig arena for unge i bransjen. 

- Mange nye unge i bransjen

Ute i lokalet før konferansen sparkes i gang summer det, og klemmene og praten sitter løst på 10-års jubileet. 

Marthe Rolfsnes Hollund jobber som innkjøper i Skagerak Salmon, og har jobbet med foredling av hel laks i snart to år. 

Sigrid Sekkingstad og Marthe Rolfsnes Hollund var glade for at det var så mange kvinner fra næringen. - Det er viktig at damer i næringen får vist seg frem og snakker om jobben de gjør, sier de.

Hollund sier det er veldig mange nye og unge i bransjen, og mener konferansen derfor er en viktig plass for nettverksbygging, men særlig for de som er nye i bransjen.

- Samtidig er det et lærerikt program med spennende foredrag. Jeg er jo her i dag for å få et bredere nettverk og møte folk med samme interesser, og ikke minst lære om ulike deler av næringen.

Sigrid Sekkingstad jobber som salgstrainee i Sekkingstad, og mener dette er en fin arena for hun å bli kjent med flere i samme bransje og særlig andre kvinner i næringen. 

- Jeg startet i fjor og har jobbet der litt mer enn et halvt år, sier Sekkingstad.

Fordelingen av kvinner og menn i bransjen mener de begynner å bli jevnere enn tidligere, særlig i eksportdelen av bransjen. 

- Det er jo viktig med event som dette, hvor du ser at nesten halvparten av foredragholdene er kvinner. Vi er jo en veldig ung bransje enda. Det er masse som skal skje med å tenke på miljøet og utfordringene vi har med tanke på velferd. I denne bransjen er det også så varierte muligheter. Vi føler også at med et sånt arrangement som YoungFish, så er vi jo på en måte med å reklamere litt også som kvinner i bransjen og mulighetene man har, sier Hollund og Sekkingstad.