Bjarne Sjøtun (t.h), Petter Nyborg Midtgård og Jardar Rysjedal (t.v.). Foto: OKFH

"Laksepetter" tok fagprøven

Petter Nyborg Midtgård (20) er glad for å ha bestått fagprøven i akvakulturfaget forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Petter Nyborg Midtgård fra Måløy omtaler seg selv som "Laksepetter" og har gått i lære hos Marine Harvest på lokaliteten i Krabbestig de siste to årene. Han forteller til kyst.no at det var ganske tilfeldig at han havnet der han er i dag, både hos Marine Harvest og i havbruksnæringen.

- Etter å ha fullført ungdomsskolen visste jeg ikke helt hva jeg skulle gjøre, og søkte naturbruk uten å vite hva jeg gikk til, forteller han.

Midtgård legger videre til at han har stortrivdes de siste to årene i praksis i Krabbestig. Han kunne bekrefte et opplegg med god oppfølging, ettersom det bare er én lærling på anlegget om gangen, på en lokalitet med syv til åtte ansatte.

- Ordner seg sikkert

På spørsmålet om hva som skjer videre, er ikke Midtgård helt sikker. Det er ingen faste stillinger ledig i Krabbestig, og han er derfor forberedt på å måtte flytte litt rundt.

- Jeg får jobbe her i to måneder til, så det blir jobbsøking nå fremover.

Midtgård legger også til at det ordner seg sikkert.

- Havbruksnæringen er under konstant utvikling. Den går en lys fremtid i møte.

Av arbeidsoppgaver forteller Midtgård at han i grove trekk passer på at fisken har det bra, og fjerner dødfisk fra anlegget.

- Jeg har så langt trivdes veldig godt i oppdrettsnæringen, og kommer nok til å fortsette i den til jeg blir lei, sier Midtgård avslutningsvis.

Prøvenemda for fagprøven bestod av Bjørn Sjøtun og Jardar Rysjedal.