Litt sprell fra #LaksErViktig gjengen under fjorårets Arctic Race. Foto: Andreas Ingebrigtsen/Norges Sjømatråd.

Laksenæringen satser videre på sykkelsporten

Laksenæringen fikk vist seg godt frem under sykkelrittet Arctic Race tidligere i sommer og Tour des fjords som ble arrangert i forrige uke. - Tilbakemeldingene fra eksportørene og oppdretterne er at de har fått mye god og positive synlighet. Vi er derfor svært positive til årets utgave, sier bransjeansvarlig for laks og ørret Bjørn-Erik Stabell, som lover enda mer laksepromotering i sykkelsporten det neste året.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Artic Race of Norway gikk av stabelen i midten av august, der «Laks er viktig for Norge» kampanjen sponset sykkelfesten i Nord-Norge og lakseprodusenter deler ut premier til rytterne etter hver etappe. Vinneren av den 3. etappen fikk hele 500 kilo laks, levert av Polar Quality og Kvarøy Fiskeoppdrett.

Gianni Moscon vant den 3. etappen av Arctic Race of Norway og sikret seg dermed 500 kilo laks. Foto: Norges Sjømatråd.

Les også: Sikret seg 500 kg laks

- Arctic Race of Norway var veldig bra. Tilbakemeldingene fra eksportørene og oppdretterne er at de har fått mye god og positive synlighet. Vi er derfor svært positive til årets utgave, men vi avventer den eksterne evalueringen før vi konkluderer med hvor stor suksessen har vært, sier Bjørn-Erik Stabell til kyst.no.

Les også: Flere toppryttere klare for «lakserace»

Han opplever responsen fra publikum og lakseoppdretterne som svært god.

- Flere selskaper var svært aktive og har selv vært med på å vise at laks er viktig for Nordland, sykkelsporten og Norge. Det har også vært svært god respons fra arrangørene, og havbruksnæringen har bidratt til å lage en fantastisk folkefest. Vi er stolte av å være samarbeidspartnere til et så flott arrangement, sier han engasjert.

Les også: Mange laksestunts under Arctic Race

Bjørn-Erik Stabell, bransjeansvarlig for laks og ørret, var svært fornøyd med å se laksenæringens bidrag under Arctic Race of Norway. Foto: Therese Soltveit.

- Hvilke andre satsinger innen sykkel gjør kampanjen #laks er viktig og Sjømatrådet nå videre? 

- Forrige uke var det Tour des Fjords i Bergen. I oktober er det sykkel VM i Qatar hvor vi er godt til stede. Etter dette starter planleggingen av neste år. Det kommer til å bli mange spennende aktiviteter, sier Stabell fornøyd.

Les også: Havbruk fostrer verdensstjerner