Thammachart Seafood har ansvaret for ferskfiskdiskene i de fleste større supermarkedkjedene i Thailand. Her fra en butikk i kjeden Tops.
Thammachart Seafood har ansvaret for ferskfiskdiskene i de fleste større supermarkedkjedene i Thailand. Her fra en butikk i kjeden Tops.

Thailenderne har lagt sin elsk på laks

For fem år siden kunngjorde Mowi at de skulle åpne 2000 lakserestauranter i Kina og Taiwan frem til 2025. Fire år senere havarerte hele prosjektet. Men i Thailand er laks trendy. Her fant vi en lakserestaurant.

Publisert Sist oppdatert

Etter det Kyst.no forstår, har en håndfull restauranter blitt etablert på Taiwan. Det er også alt, - i et prosjekt som siktet mot en omsetning på nesten 16 milliarder kroner.

Men ett sted blir laks og ørret stadig mer populært. Det er i Thailand. Laks er trendy mat blant ungdom og landets middel og overklasse, og etter hvert også en del av kostholdet i mange arbeiderklassefamilier. Verdien av norske kroner har falt kraftig mot de fleste valutaer, samtidig som thailandske baht har styrket seg. Mot norske kroner har beveget seg fra nesten styrkeforholdet de siste ti år gått fra nesten 6 baht for en krone, til nå 3,4 baht. Dette har gjort laks relativt rimelig, tross at laksen har økt i pris.

Elsker det japanske kjøkkenet

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk