Stig Nilsen, konserndirektør havbruk i Lerøy Seafood Group. Foto: Therese Soltveit.

Lerøy Midt svarer Mattilsynet

Lerøy Midt er svært kritisk til hvordan Mattilsynet har uttalt seg, og tar nå til motmæle i et 17 siders langt tilsvar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

NRK melder at selskapet i et tilsvar til på varsel om redusert biomasse grunnet lakselus til Mattilsynet, at de har gjort alt  de kan for å bli kvitt lakselusen.

- Vi må medgi at vi er meget skuffet over hvordan Mattilsynet har fremstilt oss og våre ansatte gjennom massiv medieomtale før selskapet og dets ansatte har fått anledning til å benytte sin tilsvarsrett, står det blant annet i tilsvaret ifølge kanalen.

Lerøy Midt og Måsøval Fiskeoppdrett, ble også politianmeldt av tilsynet, etter brudd på dyrevelferdsloven. Etter dette har Lerøy Midt har vært tilbakeholden med tilsvar, men skriver nå til NRK at de føler seg urettferdig fremstilt.

– De har gjort det svært vanskelig for oss med aktiv forhåndsprosedering og forhåndsdømming i media. Vi forstår hvilke forhold vi er anmeldt for, men ut ifra vår kunnskap om situasjonen, mener vi at en anmeldelse er helt urimelig. Men vi har ingenting å frykte, fordi vi har stor tiltro til rettssikkerheten i dette landet, sier konserndirektør for havbruk i Lerøy Seafood Group, Stig Nilsen, til NRK.

Les ogsåLerøy:-Kjenner oss ikke igjen i flere av Mattilsynets påstander