Leppefisken stjal showet i Brussel.
Leppefisken stjal showet i Brussel.

Leppefisken stjal showet i Brussel

Wester Ross Salmon gav et glimt av oppdretten "bak kulissene" på et verdens største sjømat show. Der hadde de med seg et akvarium som blant annet inneholdt leppefisk.

Publisert

Internasjonale sjømatkjøpere fikk et innblikk i leppefiskens verden under denne ukens Seafood Expo Global i Brussel.

Besøkende på verdens største sjømatutstilling, som ble avsluttet i går, fikk muligheten til å se leppefisken på kloss hold ettersom selskapet Wester Ross Salmon hadde tatt med seg et akvarium, sammen med ferske lakseprodukter på messen.

Scott Landsburghn sier at leppefisk og rognkjeks kommer til å bli en veldig sentral del av oppdrett i Skottland. Foto: Scottish Salmon Producers Organization. 
Scott Landsburghn sier at leppefisk og rognkjeks kommer til å bli en veldig sentral del av oppdrett i Skottland. Foto: Scottish Salmon Producers Organization. 

Gilpin Bradley, daglig leder i Scottish Salmon Producers Organization sier til Fishfarmingexpert.com (kyst.no sitt søsternettsted) at tusenvis av kjøpere møter oppdrettere på Brusselmessen, men svært få har hatt muligheten til å se en oppdrettslokalitet i drift i Skottland.

- Derfor tenkte vi at vi ville bringe en liten del av det til dem. Spesielt ønsket vi å markere den vellykkede introduksjonen av leppefisken som en svært effektiv og miljøvennlig måte å holde laksen fri fra lus, sier Bradley.

Hemmelig liv på havbunnen

Han sier at et betydelig utvalg av marint liv trives godt rundt lakseanleggene.

- Det er også fascinerende å se det hemmelige livet som foregår i havbunnen rundt anleggene. Som veksten av kamskjell, reker, til og med en babypiggvar.

Scott Landsburgh, administrerende direktør i Scottish Salmon Producers Organization, la til at opprinnelse og bærekraftig produksjon blir stadig viktigere for kunder, og han mener skotsk laks oppfyller de kravene.

- Å vise folk nøyaktig hva vi gjør i den daglig driften, bringer budskapet til liv, og akvariumet viste seg å være en stor hit.

- Leppefisk og rognkjeks kommer til å bli en sentral del av oppdrettsnæringen i Skottland, og potensialet til å oppdrette leppefisk for lakseoppdrett er en spennende mulighet for videre investeringer og jobber i Skottland, legger han til.