Nordlaks sin advokat skriver at det nå har gått seks år siden det opprinnelige vedtaket, og fire år siden omgjøringsvedtaket.
Nordlaks sin advokat skriver at det nå har gått seks år siden det opprinnelige vedtaket, og fire år siden omgjøringsvedtaket.

Seks år siden ved­taket: Krever sluttstrek for betent lusesak

Nordlaks venter fortsatt på at Nærings- og fiskeridepartementet skal ta tak i klagen deres i forbindelse med vedtak om tvangsmulkt.

Publisert Sist oppdatert

Nordlaks venter fortsatt på en konklusjon fra Nærings- og fiskeridepartementet etter at de i 2016 fikk pålegg om tvangsmulkt på 1,7 millioner kroner fra Mattilsynet.

Bakgrunnen for saken er at Nordlaks i oktober 2016 fikk pålegg om å komme under lusegrensen på to av sine lokaliteter. Oppdrettsselskapet mente på sin side at de ikke fikk tilstrekkelig tid av Mattilsynet til å gjennomføre aktuelle lusetiltak.

Saken gikk opprinnelig i Vesterålen tingrett i april 2018, der oppdrettsselskapet fikk medhold i at Mattilsynets vedtak om tvangsmulkt var ugyldig. Staten anket deretter avgjørelsen til Hålogaland lagmannsrett, og like før saken skulle opp i desember 2018 endret Mattilsynet vedtaket sitt. Størrelsen på mulkten ble som følge av dette redusert med ca 269 000 kroner, og utgjør nå 1,4 millioner kroner.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk