Illustrasjonsfoto: Marine Harvest.

Masseoppsigelser i Skottland

Ett hundre arbeidsplasser vil gå tapt ved Marine Harvest Skottland. Nyheten ble presentert under et møte med representanter fra de ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nyheten om oppsigelsene i Skottland kom i forbindelse med at  Marine Harvest Group kunngjorde sine resultater for siste kvartal i 2015 - et kvartal hvor "oppstartskostnader på Rosyth prosessanlegg i Skottland har vært høyere enn tidligere forventet og har som sådan påvirket resultatet negativt med ca NOK 70 millioner "(£ 5.55m).

MH Skottlands slaktevolumet var 14.000 tonn. Tynget av kostnadene med Rosyth anlegget ble EBIT / kg på NOK -0,9 (£ 0,07).

Nyheten ble gitt på et møte med ansatterepresentanter, som ble fortalt ble selskapet gjør endringer i sin virksomhet for å gjøre virksomheten mer effektiv og bærekraftig.

Ben Hadfield, administrerende direktør i Marine Harvest Scotland og global feed direktør, forteller at det er tungt, men nødvendig.

- Vi er trist over å se ansatte forlater selskapet, ettersom vi har en svært dyktig og talentfull team her ved Marine Harvest Skottland. Men bransjen beveger seg i et raskt tempo og fiskeoppdrett er i et helt annet sted i dag hvor det var fem eller ti år siden. Vi må sikre at virksomheten er bærekraftig og er skikket til å møte de utfordringene vi står overfor. Oppsigelsene er et skritt på veken for å opprettholde arbeidsplasser i fremtiden, sier han.

Selskapet har utstedt et 30-dagers varsel, og skal nå inn i en dialogperiode med ansatterepresentanter om hvilke stillinger som blir berørt, og det vil bli gitt bistand for at de som mister jobben kan skaffe seg nytt arbeid.

Prosessanlegget på Rosyth er ikke berørt av nedbemanningen, da dette anlegget er en del av "Marine Harvest Consumer Products"-divisjonen, og ikke Marine Harvest Skottland.