Konsernsjef Odd Arne Kristengård.

Økning for Maritech

- De viktigste høydepunktene er 21 % organisk vekst, en økning på 32 % i strategisk omsetning og en økning på 682 % i resultat før skatt, sier Maritech.

Publisert

Maritech er et selskap innen sjømatprogramvare. Selskapet sier at 75 % av all norsk sjømateksport går gjennom Maritech-programvare for sporing, kjøp/salg, logistikk, produksjon, prosessering og lagerstyring – mer enn 20 000 måltider hvert minutt. Selskapet, som eies av Ferd-eide Broodstock Capital, har 125 ansatte i Norge, USA, Canada, Sverige og Island.

Konsernsjef Odd Arne Kristengård sier de nå kan presentere et resultat de er stolte av, som beviser strategisk vekst og soliditet.

- Vi er på riktig spor med god avkastning på investeringene våre, samtidig som vi fortsetter å innovere og skalere.

Stor usikkerhet

Finansdirektør Thomas Brevik legger vekt på selskapets økonomiske bærekraft.

- Vi lykkes med vår langsiktige strategi og fokus på solid økonomistyring. Vi har opprettholdt en sunn balanse mellom vekst og kostnadskontroll, noe som har bidratt til den solide posisjonen vår og evnen til å fortsette å kunne investere.

- Dette er en sterk prestasjon for Maritech. Vi leverer i henhold til planen - selv i et år hvor grunnrenteskatten har forårsaket store svingninger og usikkerhet, som har stoppet eller forsinket de fleste nye investeringer i bransjen. Å nå målene våre til tross for denne utfordrende situasjonen, gir oss motivasjon og fart til å fortsette å styrke posisjonen vår som bransjeleder innen både sjømat og logistikkprogramvare, sier han.