Arkivfoto av oppdrettstorsk.

– Prisen for oppdrettstorsk kan nå et høyere nivå enn villfanget

Flere aktører snuser igjen i torskeoppdrett og har troen på gode priser. Det har også Sjømatrådet. - Fordelen med jevne leveranser er forutsigbarhet, og da vil også prisen kunne nå et høyere nivå enn for villfanget torsk, sier Ove Johansen er analytiker for torsk, reker og skalldyr hos Sjømatrådet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kyst.no har den siste tiden fått innsyn i at flere aktører skal starte opp igjen med torskeoppdrett.  Sjømatrådet uttrykker også at markedet for oppdrettstorsk er tilstede.

Les også: Gründer har opprettet nytt selskap og satser på torskeoppdrett

Ove Johansen er analytiker for torsk, reker og skalldyr hos Sjømatrådet. Foto: Norges Sjømatråd.

- Vi har ikke opplevd problemer med markedsadgangen til oppdrettstorsk, understreker Johansen.

Les også: Søk mulig – Muligheten for lønnsomhet i torskeoppdrett har aldri vært bedre

Han påpeker at det i dag er minimalt med oppdrettet torsk på markedet, men at det eksisterer en del levendelagret og oppfôret villfanget torsk.

- Denne går ut i markedet gjennom sommeren når tilgangen ellers er liten, og til gode priser. Markedene for oppdrettstorsk er de samme som for villfanget torsk, primært i Nord-Europa, konkluderer Johansen.

Analytikeren tror at oppdrettstorsken kan få en høy pris i det eksisterende markedet.

- Fordelen med jevne leveranser er forutsigbarhet, og da vil også prisen kunne nå et høyere nivå enn for villfanget torsk som varierer stort i tilbud og til tider også kvalitet, sier han.

Om det igjen blir volumer av oppdrettstorsk, vil dere markedsføre den?

- Vi har torsk i alle varianter fra Norge, tørrfisk, saltfisk, klippfisk, fryst og fersk torsk og vil selvsagt også ta med oppdrettstorsken hvis det skulle bli aktuelt, sier analytikeren.