Illustrasjonsbilde: Scale AQ inngikk i går avtale om å kjøpe Skala Maskon AS

ScaleAQ kjøper Skala Maskon AS

ScaleAQ utvider sin verdikjede og inngår avtale om å kjøpe Skala Maskon AS

Publisert

Fjerde januar signerte ScaleAQ avtalen om å overta eierskapet i Maskon.

Stjørdalsbaserte Maskon ble etablert i 1991 og er en global markedsleder innen helautomatiske vaksinemaskiner for fisk. Selskapet solgte sin første rognsorteringsmaskin i 2006, og sin første automatiske vaksineringsmaskin til Salmar i 2011.

Maskon omsatte i 2021 for 115 millioner kroner og er en norsk teknologi- og kompetansebedrift som utvider verdikjeden til ScaleAQ. Maskon har vært en del av Skala-konsernet som er eiet av Nortura og Tine. CEO i Skala Gruppen AS, Steinar Spydevold, forteller i en pressemelding at de er veldig stolt av det de har fått til sammen med Maskon og deres dyktige ansatte. Samtidig ser de at selskapet kan ta nye steg med ScaleAQ som ny eier.

- Derfor er vi glad for at kjøper har både kompetansen og strukturen som skal til for å realisere Maskon’s sterke ambisjoner for videre vekst og utvikling, sier Steinar Spydevold CEO Skala Gruppen AS i en pressemelding.

ScaleAQ sier dette er et strategisk viktig oppkjøp.

- Dette vil styrke vår posisjon som totalleverandør innen kritisk infrastruktur for oppdrettsnæringen. Vi vil nå være representert med fremtidens teknologi i hele verdikjeden fra rogn til slakt, sier CEO Geir Myklebust i ScaleAQ.

Maskon har 36 ansatte med kompetanse innen engineering og automatisering og blir videreført som et selvstendig selskap i ScaleAQ.

- Vi ser frem til å bli en del av et internasjonalt teknologi- og industriselskap som leverer innovasjon, teknologi og utstyr til havbrukskunder globalt og langs hele kysten i Norge, sier CEO Maskon Jon Anders Leikvoll

Forslaget om ny grunnrenteskatt har skapt usikkerhet i det norske markedet, men oppdrettsnæringen har et stort internasjonalt nedslagsfelt og en forventet internasjonal vekst.

- ScaleAQ ser på denne investeringen som en strategisk satsing som rigger oss for videre vekst, avslutter de.