Anders Hagestande tar over som ny CFO i Måsøval

Måsøval har kunngjort utnevnelsen av Anders Hagestande som sin nye CFO. De skriver at Hagestande bringer med seg en imponerende mengde erfaring innen finans og ledelse til sin nye rolle.

Publisert Sist oppdatert

Anders Hagestande er utnevnt som Måsøvals nye CFO, melder oppdrettsselskapet på sin nettside.

Anders Hagestande tar over som ny CFO i Måsøval.

Før han tar fatt på sin nye posisjon hos Måsøval, har Hagestande hatt en jobbet som CFO i Blue Resource Group AS og Bjørøya AS. Han har også bidratt som styremedlem i selskaper som Filetfabrikken AS og Villa Seafood AS. I tillegg har Hagestande tjenestegjort som Financial Controller i Nova Sea AS og som forretningsutvikler i AquaGen AS. Måsøval skriver at denne imponerende bakgrunnen har utstyrt ham med en dyp forståelse av sjømatnæringen og en sterk kompetanse innen økonomi og finans.

Hagestande er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) med hovedprofil i finans og støtteprofil i økonomisk analyse. Han kommer til Måsøval som en ressurssterk leder, klar til å bidra til selskapets videre suksess og vekst.

- Jeg er veldig fornøyd med at Anders Hagestande har takket ja til rollen som Måsøvals nye finansdirektør. Hans bakgrunn og erfaring innen sjømatnæringen vil være verdifull for viderSeutviklingen av selskapet, sier konsernsjef Helge Kvalvik i Måsøval.

- Stort ansvar

Hagestande påpeker at lakseoppdrett er en lagsport. 

- Det å få en nøkkelrolle i en så sterk organisasjon er en stor tillitserklæring og betyr mye for meg. Måsøval har lange tradisjoner og er en av pionerne i utviklingen av norsk oppdrett. Måsøval er et av de best drevne oppdrettsselskapene i dag, og det hviler et stort ansvar i å forvalte og utvikle selskapet videre. Min erfaring fra hele verdikjeden og strategiske forståelse mener jeg kan bli verdifull for å være med å utvikle selskapet videre, sier han videre. 

Helge Kvalvik, administrerende direktør i Måsøval AS er glad for at Anders Hagestande er blitt en del av teamet i Måsøval.

Utnevnelsen kommer etter at nåværende CFO Gunnar Aftret kunngjorde sin avgang i mai 2023. Aftret vil fortsatt være tilgjengelig for selskapet som finansiell rådgiver inntil senest 30. november 2023, for å sikre en smidig overgang i ledelsen.