FRØY utvider sin serviceflåte med en høyst oppgradert hybridversjon av den velkjente 24-metringen fra Marin Design/Moen Marin.

Stor hybrid servicebåt til Frøy

Frøy styrker flåten med en fremtidsrettet servicebåt. - Hybridisering gjør at velfungerende løsninger i tunge havbruksoperasjoner tilføres nødvendig bærekraft, skriver selskapet.

Fartøyet, en NabWork 2411 Hybrid fra Moen Marin, blir bygg nummer 11 i rekken av deres velkjente design MD-240-SV tegnet av Marin Design. Høy kapasitet på dekksutrustning, samt velkjente og utprøvde sjøegenskaper har vært kjennetegnet over år. Paret med ny teknologi oppnås et meget energieffektivt fartøy og en tydelig grønn driftsprofil. 

Frøy og Moen Marin samarbeider om en spesiell variant av velkjent 24-meters servicebåt; her ved nybyggansvarlig Andreas Vatn (til høyre) og salgssjef Georg Nesset.

Mens de første versjonene av NabWork 2411 hadde dieselmotor og tradisjonell kraftutveksling, vil nå en stor batteripakke på 1,1 MWh (1.100 kilowatt) kombinert med kraftige elmotorer og gir endre mye. Løsningen betyr miljømessige fordeler, redusert støy i operasjoner, samt rikelig med kraft til ulike oppgaver. 

Videre kommer oppgraderinger som skal gi et løft for helse, miljø og sikkerhet (HMS) hos mannskapet som både skal arbeide og bo om bord. Det er lagt vekt på komfort, noe som gjenspeiles i materialvalg og utforming av sosiale soner.

- Våre bestemte krav gjenspeiles i godt arbeidsmiljø, effektive og trygge operasjoner samt redusert karbonavtrykk, sier nybyggansvarlig Andreas Vatn i Frøy som mener nybygget blir et flott tilskudd i rederiets allerede hybridiserte flåte.

Hybriddrift både i transitt og i operasjon er en forutsetning. Fremdriftsløsningen sikrer også en slepekraft på 25 tonn bollard pull (BP). Den komplette leveransen fra Moen Marin vil i tillegg til markedsledende fremdriftsløsning fra ZEM Energy, inneholde full dekkspakke med 2 x 150 tonnmeter kraner fra Palfinger og en stor dekkspakke fra norske MBHydraulikk.

- Våre kunder skal være trygge på effektive og miljøvennlige operasjoner innenfor gitte rammer. Det betyr også klare bestillinger til våre utstyrsleverandører, understreker nybyggansvarlig Vatn.

Salgssjef Georg Nesset i Moen Marin er glad for å ha landet den viktige kontrakten med Frøy.

- Vi var tidlig ute med ny teknologi og hybride løsninger. At Moen Marin og Frøy nå viderefører samarbeidet til et nytt nivå, ser vi som en tillitserklæring og et klart bilde på at vi sammen med solide aktører fortsatt er i front innen det grønne skiftet, sier Nesset.