På onsdag får vi vite hvor mye fisk MOWI tror de vil slakte neste år. Nordea tror på 5 % opp fra i år. Illustrasjon: MOWI.

Spente på MOWIs slakteprognoser

Hvor mye mer laks tror MOWI selv de vil slakte i 2020? Det tallet får vi vite på onsdag. Nordea venter i spenning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ifølge Nordeas morgenrapport mandag, er det stor spenning knyttet til MOWIs 2020-volumguiding.

MOWI legger frem sitt resultat for tredje kvartal onsdag denne uken.

De påpeker at selve hovedtallene for EBIT på konsernnivå, inntjening (marginer) per region samt faktisk slaktet volum allerede er kjent i markedet gjennom oppdateringen som kom i midten av oktober.

Spenningen i forkant av selve kvartalsrapporten knytter seg derfor, ifølge Nordea,  til utbytte, volumguiding for resten av 2019 og ikke minst den første 2020 guidingen av slaktekvantum.

- Vi forventer en 5% økning, hovedsakelig drevet av økning i Norge, som fortsatt ligger bak historiske toppnivåer på slaktevolum.

På grunn av den betydelige dødeligheten på fisk i det østlige Canada i september forventer Nordea nullvekst i slakting fra Canada i 2020. Det samme gjelder for Chile og UK der de mener veksten flater ut etter en vekst inneværende år.

- Vi forventer ellers fokus på biologi (lus, dødelighet) på bakgrunn av høye lusetall og utfordringer rundt dette regionalt både i Norge og Chile.

På grunn av lavere EBIT for tredje kvartal, tar Nordea ned 2019 EBIT estimatene med 3 %, mens de  holder øvrige estimater uendret og gjentar sin salgsanbefaling.