Mowi planlegger å lansere et frivillig tilbud på alle aksjene i NTS ASA på NOK 110 per aksje. Foto: Mowi.
Mowi planlegger å lansere et frivillig tilbud på alle aksjene i NTS ASA på NOK 110 per aksje. Foto: Mowi.

Mowi vil kjøpe NTS

Mowi vil kjøpe NTS for 13,8 milliarder kroner, og vil by 110 kroner per aksje for hele NTS.

Publisert

I en børsmelding mandag kommer det frem at Mowi vil by 110 kroner per aksje for hele NTS, som tilsvarer en total pris på 13,8 milliarder kroner.

Aksjene vil bli kjøpt ved bruk av 50 prosent kontanter og 50 prosent aksjer, dersom handelen gjennomføres. 

I meldingen kommer det frem at Mowi har fulgt NTS Gruppen i flere år, og er imponert over hvordan ansatte, ledelse og eiere har utviklet NTS Gruppen til å bli en av de ledende oppdretterne av atlantisk laks i Norge og på Island.

- Fra en sterk posisjon i Midt-Norge har NTS Gruppen utviklet seg til å bli et helintegrert havbrukskonsern med 84 tusen tonn sløyd vekt i produksjonsområde 7 til 12 i Midt-Norge og Nord-Norge, samt på Island. NTS Gruppen har også 7,7 utviklingstillatelser i Arctic Offshore Farming, og et akvaservice-selskap i Frøy ASA, skriver de. 

Til E24 sier Mowi-sjef Ivan Vindheim at de er invitert av et flertall av aksjonærene i NTS til å komme med et tilbud på NTS-gruppen.

- Dette er en vennlig respons på den henvendelsen, og et industrielt fremstøt fra Mowi sin side. Så håper vi et slikt tilbud kan være attraktivt for selskapets aksjonærer og ansatte, sier han.