De tre Mowi-ansatte ble reddet opp av havet av en Arctic Cruise båt. Illustrasjonsfoto: Arctic Cruise
De tre Mowi-ansatte ble reddet opp av havet av en Arctic Cruise båt. Illustrasjonsfoto: Arctic Cruise

Mowi-team reddet ut av sjøen etter at arbeidsbåt begynte å synke

Tre personer om bord på en Mowi-arbeidsbåt utenfor kysten av Gildeskål ble reddet ut av vannet i går formiddag etter at fartøyet begynte å synke.

Publisert

Ifølge rapporter begynte båten, Stolt Pegasus, å ta inn vann veldig raskt. Mannskapet sendte ut nødmelding og hoppet i vannet iført bare vanlige klær og redningsvester.

Vitner på land observerte det som skjedde, og lokale fartøyer begynte søket etter de tre personene, som kom kalde, men i god form, ut av havet, ifølge Nord-Norges Redningstjeneste. Ifølge Avisa Nordland var Knut Val og Silje Rokkan om bord på en båt i nærheten og fikk reddet mannskapet. Paret var i ferd med å lage kaffe da de hørte nødmeldingen på radio.

- Vi så at båten hadde tatt inn mye sjøvann. Den gikk i en sirkel. Først var det litt uklart om det var folk om bord, men etter hvert ble det klart at de hadde hoppet i sjøen. Etter å ha snudd båten, så vi menneskene som lå i sjøen og kunne dra dem ombord, fortalte Val til avisen.

- Veldig glad

Mariell Bakklund, redningsleder for Hovedredningssentralen i Nord-Norge, berømmet responsen fra Val og Rokkan.

- Vi er veldig glade for at privatbåter kommer for å hjelpe og redder mennesker til sjøs. Det er det som redder liv. Dette var en ærefull innsats av de to. De gjorde en god jobb, og vi er veldig takknemlige, sier hun til Avisa Nordland.

Stolt Pegasus skal ha blitt funnet.

Eivind Nævdal-Bolstad, kommunikasjonssjef i Mowi, sier at de er veldig glade for at deres ansatte har det bra etter denne dramatiske opplevelsen.

- Vi er i dialog med redningstjenestene for å evaluere og finne årsaken til denne hendelsen, kommenterer han.