Bertil Storvik får hovedansvar for flere nye produkter i MSD Animal Health
Bertil Storvik får hovedansvar for flere nye produkter i MSD Animal Health

Bertil Storvik til MSD Animal Health

Bertil Storvik har begynt i MSD Animal Health hvor han får hovedansvaret for en rekke nye teknologiske produkter som kan komme til å revolusjonere oppdrettsnæringen.

- Vi er meget glade for å få Bertil med på laget. Vi har samarbeidet med ham en god stund, og har alltid opplevd Bertil som dyktig, entusiastisk, serviceinnstilt og svært god på kundeservice, sier Lene Høgset, leder for kundeservice i MSD Animal Health i en pressemelding.

Bertil Storviks formelle tittel er nå salgsleder for sjøbasert teknologi i Europa utenom Storbritannia. Han kommer fra stilling i Fiizk, der han arbeidet mye med leveranser til lakseoppdrett som luseskjørt, bassengløsninger, behandlingsduker og lukket sedasjon i merd.

Ny satsing og nye produkter

MSD Animal Health har de siste årene brukt betydelige midler på forskning og utvikling av ny teknologi for bedre dyrehelse og større kontroll, med mål om å bidra til sterkere økonomi hos oppdretterne og bedre fiskevelferd i merdene.

En rekke helt nye, spennende produkter lanseres under AquaNor i august. Det inkluderer blant annet flere utvidelser av Falcon-systemet, den eneste automatiske lusetelleren som oppdager alle tre stadiene av lus.

- Jeg valgte MSD Animal Health fordi det er et stort, seriøst firma som har gode verdier og et godt renommè. Dessuten er det noen utfordringer som jeg ønsker å være med på å løse, og der jeg mener MSD har og kommer til å ha produkter som vil bidra sterkt for oppdretterne, sier Bertil Storvik.

MSD-konsernet har 69.000 ansatte og omsatte i 2022 for 42 milliarder dollar. MSD Animal Health har kontor i 150 land, og er ledende også innen teknologi og legemidler for laks og ørret.

Fra Brønnøysund

Bertil Storvik kommer fra Brønnøysund i Nordland. Han bor fremdeles i kommunen. På sin CV har han blant annet fire år i Fiizk, fem år som salgssjef i Frende Forsikring og 20 år i ambulansetjeneste.

- Jeg liker å prate med folk og å hjelpe til med å finne løsninger. Fra årene i ambulansetjeneste har jeg lang erfaring med å behandle folk på en god måte, og dette har jeg tatt med meg i andre jobber senere, sier Bertil.

Stolt av oppdrettsnæringen

Bertil Storvik forteller at han trives godt med å arbeide sammen med lakseoppdretterne.

- Jeg liker å arbeide i oppdrettsnæringen fordi det er en flott næring som etter min mening er viktig matproduksjon med lavt miljøavtrykk. Det er en næring som har skapt enormt mye aktivitet rundt om i lokalsamfunn langs kysten; både som kunde hos bedrifter i andre industrier og som sponsor for lokal idrett og andre lokale aktiviteter. Jeg har jobbet på mange små steder der oppdretterne har vært svært dyktige på å gi tilbake til samfunnet, og jeg synes det er fint å jobbe i en næring som skaper mange positive ringvirkninger lokalt, avslutter Bertil Storvik.