Dani Edvartsen til MSD fra Salmar

Dani Edvartsen har begynt i MSD Animal Health. Han har de siste årene vært driftssjef for Salmar-konsernets lusebehandling ved bruk av ikke-medikamentelle metoder.

I MSD Animal Health er Dani Edvartsen nå leder for welfare solutions for laks i Europa. Han kommer til legemiddelkonsernet etter 16 år i Salmar.

- Vi er svært glade for at Dani Edvartsen valgte MSD! Han har lang erfaring fra oppdrettsnæringen, og spisskompetanse innen fiskevelferd og lusebehandling som nå vil komme alle MSD Animal Healths kunder til gode, sier Lene Høgset, leder for Teknisk Avdeling.

Brenner for god fiskevelferd

Dani Edvartsen har begynt i MSD Animal Health.

Dani Edvartsen startet som røkter i Salmar, fortsatte på servicebåt og har i mange år hatt lederstillingen både på servicebåt og innen drift i Salmar. De siste fem årene har han vært driftssjef for IMM (ikke-medikamentelle metoder) i Salmar.

- Jeg ønsker å gjøre mitt for å påvirke fiskevelferden i positiv retning. Det var det jeg jobbet hardt for i Salmar hver eneste dag, og det er fiskevelferd jeg kommer til å jobbe med i MSD Animal Health. Spesielt økt bruk av sedasjon og lukket trengning kan bidra betydelig til redusert dødelighet og bedre fiskevelferd, sier Dani.

Han har naturlig nok kjent til MSD Animal Health i noen år.

- MSD Animal Health er et stort og sterkt selskap med mye spennende teknologi, og mange dyktige ansatte. De har en rekke interessante planer som vil kunne styrke oppdrettsnæringen fremover, og dette gleder jeg meg til å være med på, sier han.

- Når det er sagt, så har jeg hatt en strålende reise i Salmar. Det har vært veldig gode år med interessante arbeidsoppgaver og gode kolleger. Men det er en tid for alt, og så har jeg tenkt at hvis jeg skulle gjøre noe annet så er det å være på andre siden av bordet, altså arbeide for leverandørindustrien. MSD-konsernet har nærmere 70.000 ansatte og er ledende på forskning globalt.

Kommer til Aqua Nor

Under Aqua Nor skal MSD Animal Health ha lunsjseminarer hvor selskapet presenterer nyheter for laksebransjen. Dani Edvartsen har allerede begynt å jobbe i MSD, og blir med på disse seminarene under messen i Trondheim.

 - Aqua Nor blir en fin start i den nye jobben. Jeg får hilst på nye kolleger fra andre steder i landet, og ikke minst snakket med gamle kjente i næringen. Det gleder jeg meg til.