Bjørn Gillund, er ny "Global Technical Development Manager" i Previwo.

Ny i Previwo

Bjørn Gillund starter i Previwo som "Global Technical Development Manager".

Med base i Bodø vil han tiltre i markedsutviklingsteam fra 1. august.

Bjørn er veterinær med mer enn 20 års erfaring fra både Mattilsynet og havbruk med særlig fokus på fiskehelse og kvalitet.

- Jeg er veldig glad for muligheten jeg har fått til å jobbe for Previwo. Etter mange år hos SinkabergHansen, som har vært veldig innholdsrik og utviklet, ser jeg nå frem til å få jobbe med styrking av fiskehelsen på leverandørsiden, sier han i en pressemelding.

- Næringen vil med riktig innsats kunne redusere sykdomsproblemene i sjøfasen og forbedre velferden for fisken. Men, da må oppdretterne være villige til å bruke mer ressurser på forebygging i tidligere livsfase av fisken og se mulighetene som det gir å redusere helseutfordringene senere i livet, sier han videre.

Han mener det med fisken i oppdrett som deter med alt liv; en god start er en god fortsettelse.

- Jeg ser frem til å kunne være med på å utvikle produktene og selskapet videre i tett samarbeid med en næring og en matproduksjon jeg brenner for, sier han.

Carolina Faune, direktør for markedsutvikling og CEO Kira Salonius forteller at Previwo er inne i en vekstfase og lanserer snart deres andre generasjon av mikrobielle forbedringer, kalt "Stembiont Vital".

- Mangfoldet av perspektiver og faglig bakgrunn er en av de viktigste styrkene og egenskapene i vårt Previwo-team. Vi er veldig glade for at Bjørn starter hos oss, og ser frem til styrken han bringer for å kunne videreutvikle våre forebyggende løsninger i partnerskap med både kunder og relevante interessenter. All erfaring og bakgrunn han bringer støtter godt opp under våre kjerneverdier som selskap, hvilket er å forbedre fiskehelsen og -velferden med bærekraftige, forebyggende biologiske helseprodukter, sier de to i pressemeldingen.S