Statland er Namdal Settefisk AS sin største lokalitet med konsesjon til å produsere 7,5 mill smolt. Foto: Namdal Settefisk.

Solide tall i Namdal - tar utbytte på 2,8 millioner

Namdal Settefisk omsatte for 13 millioner og øker resultatat fra tidligere år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet som ble stiftet i 2015 driver produksjon, utvikling og salg av yngel, settefisk og smolt.

Omsetningen til Namdal Settefisk AS i 2017 ble 13 millioner, mot 9 millioner året før. 

- Godt fornøyd

Årsresultatet ble 11 millioner kroner. Selskapet hadde en driftsmargin i 2017 på 61 % og en egenkapitalandel på 63 %.

Styret skriver i sin årsberetning at de er godt fornøyd med resultatet av virksomheten i 2017, både i selskapet og konsernet, og foreslår for generalforsamlingen et utbytte på 2,8 millioner kroner.

Nøkkeltall:

Selskapet driver sin virksomhet på Skorstad i Namsos kommune. Konsernet omfatter i tillegg til morselskapet Namdal Settefisk AS, de 100% eide datterselskapene Statland Settefisk AS, Skorstad Settefisk AS, Aglen Settefisk AS, Namdal Torsk AS, og Namdal Seafood AS. 

Det var 4 ansatte i Namdal Settefisk i 2017, hvorav 1 kvinne. 

Hverken selskapet eller konsernet som helhet har for tiden noen forskings- eller utviklingsaktiviteter.

Fokus på fiskevelferd

Selskapet skriver at de leverer fisk etter kundens ønske og kan, hvis ønskelig, påvenne sjøvann før levering. De leverer laks og regnbueørret av høy kvalitet året rundt. Stor smolt har i de senere år blitt produsert på bestilling. På sikt ønsker selskapet også å se på et påvekstanlegg for torskeyngel slik at de vil kunne tilby torsk til kunder i sjø. 

Konsernet skriver at de har et stort fokus på god fiskevelferd, HMS og miljø. Deres beliggenhet i nærheten av Namsen som nasjonal laksefjord setter høye krav til anleggene deres.