Det var Remora Robotics som vant årets Seafood Innovation Award for sitt arbeid med teknologi som reduserer behovet for impregnering av nøter.

Remora Robotics vant årets Seafood Innovation Award

NCE Seafood Innovation har i samarbeid med DNB og Pareto arrangert Seafood Innovation Award der startup-selskapet Remora Robotics vant årets gjeve pris. De ble stemt frem av på bakgrunn av sitt arbeid med teknologi som reduserer behovet for impregnering av nøter.

Prisen ble delt ut i forbindelse med tre-dagers konferansen North Atlantic Seafood Forum (NASF), som er verdens største sjømatkonferanse. De ni nominerte selskapene presenterte seg og sitt arbeid første tirsdag og prisen ble delt ut i dag. Kriteriene for å bli nominert som startups for prisen var at de har utviklet et produkt eller en tjeneste og søker potensielle kunder, partnere og/eller investorer.

Stemt frem av en jury og publikum

Juryen, bestående av Maria Bøthun Hanedalen fra DNB, Sander Lie fra Pareto og Björgolfur Hávardsson fra NCE Seafood Innovation, vurderte selskapene utfra fire kriterier: environmental impact, business idea, team og growth potential.

- Remora Robotics scorer høyt på environmental impact. Løsningen deres reduserer behovet for impregnering av nøter som i dag inneholder kobber og gir utslipp av tungmetaller, sier Björgolfur Hávardsson fra NCE Seafood Innovation på vegne av juryen.

Juryen forteller også at selskapet har en god forretningsmodell og et stort markedspotensial.

- En verdig vinner med et enormt vekstpotensial som vi gleder oss til følge videre med på fremover, sier Hávardsson

Gir flere muligheter

Vinnerne av prisen får 100 000 kroner, medlemskap i NCE Seafood Innovation, to gratis pass til NASF 2024 og et diplom. Vinneren får også mulighet til å presentere seg selv på det nyetablerte Coldwater Seafood Show i Amsterdam (verdi 3 000 euro) og tre måneder gratis medlemskap i Future Ocean Incubator.

Seafood Innovation Award er etablert for å legge til rette for bærekraftig utvikling og innovasjon i sjømatbransjen, og den skal i tillegg stimulere entreprenørskap og anerkjenne innovasjon hos nye selskaper.