Ellie Johansen, ny klyngeleder i NCE Aquatech Cluster.

Ny klyngeleder i NCE Aquatech Cluster

Hun har fungert som vikarierende klyngeleder siden i våres, men nå overtar Ellie Johansen lederrollen på fast basis, mens Kristian Henriksen går til én av klyngens medlemsbedrifter.

Publisert

– Med et stort antall pågående forsknings- og innovasjonsprosjekter, flere internasjonale markedssamarbeid, sterke faglige nettverk - og ikke minst, et fantastisk team - gleder jeg meg stort til å fortsette det gode arbeidet Kristian og temaet har lagt ned. Så er det er store sko å fylle, men jeg ser fram til utfordringen, og er svært motivert for å bidra til å lede klyngen, sier Ellie Johansen. 

Hennes forgjenger, Kristian Henriksen, har vært med siden det hele startet. Fra strategi- og søknadsprosessen for etablering av klyngen i 2015, har han ledet organisasjonen fram til den internasjonale klyngen NCE Aquatech er i dag. 

– På vegne av teamet vil jeg takke Kristian for en sterk innsats over flere år. Så er vi alle veldig fornøyde med at Ellie, men sin bakgrunn og mange års erfaring i klynga, har takket ja til å ta over lederrollen, sier Bjørn Damhaug, nestleder i klyngen og daglig leder i FI-Fremtidens Industri.

Nestleder og tidligere leder i klynga, Bjørn Damhaug sammen med Kristian Henriksen.

– Etter å ha vært med i ni fantastiske år, var dette et fint tidspunkt å gi stafettpinnen videre på. Og når Ellie i tillegg takket ja til å overta som leder, vet jeg at klyngen er i de beste hender, sier Kristian Henriksen. I august starter han som CCO i OptoScale.

Ellie Johansen har vært sentral i flere strategiske prosjekter i NCE Aquatech siden 2016.

– Med hennes kjennskap til bransjen, klyngens prosjekter og ikke minst til medlemmene, er vi veldig fornøyde med å få henne inn i ny rolle som klyngeleder. Klyngen er i en viktig strategiprosess, og vi gleder oss til å jobbe videre med Ellie i spissen, forteller Trude Steinbru Heggstad (Åkerblå), styremedlem i NCE Aquatech Cluster.