Forventningsfullle deltagere fra mange land ankommer Global Aquatech Summit på Raddisson Blue Royal Hotel i Bergen. Foto: Kari Thyholt, NCE Aquatech Cluster

- Global Aquatech Summit er kommet for å bli!

Den første Global Aquatech Summit ble holdt under North Atlantic Seafood Forum (NASF) – et viktig møtested for industri, sjømatsektoren og finansielle markeder. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Her fikk man innblikk i de nyeste trendene og teknologiene, nyheter fra industriinvestorer og mange gode råd knyttet til eksport. Flere av partnerne i NCE Aquatech Cluster presenterte teknologiske nyheter for et internasjonalt publikum, melder Aquatech i en pressemelding. 

Konferansen tok særlig opp digitalisering gjennom følgende tre økter:

  • Fremtidsutsikter innen akvakulturteknologi
  • Leverandørene av teknologiske løsninger
  • Utvikling innen finans og business

– Vi traff godt med arrangementet, og Global Aquatech Summit har kommet for å bli! sier Karl Andreas Almås (Styreleder i NCE Aquatech Cluster), etter å ha fått god tid til å snakke med flere av de som var til stede.

Lokalet påpeker han var sprengt, til tross for at dette var første gang det ble holdt teknologi-seanse i NASF, som handler mye om handel.

- Vi mener at teknologi bør ha en sentral plass også i slike fora, og vi fikk bekreftet at mange deler denne oppfatningen. Sammensetningen av programmet lot til å være passende. Vi startet med en oversikt over teknologiens muligheter inn i havbruk og gikk over på ulike suksesscase som viste at «vi er der».

– Global Aquatech Summit er kommet for å bli, sier Karl Andreas Almås. Foto: SINTEF

Deretter fulgte 6 teknologicase som han mener beviste at de i løpet av de siste 4-5 år har fått en underskog av små bedrifter som virkelig evner å bringe frem de muliggjørende teknologiene.

- Dette tok nok litt pusten fra flere av tilhørerne! Vi er heldige som har mange slike med blant de 110 bedriftene i NCE Aquatech Cluster! Siste seanse var også på sin plass, hvor vi fikk innblikk i hvordan investorene ser på bransjen og hvilke instrumenter som finnes for videre utvikling. Det var interessant med de tre investeringsselskapenes ulike innganger; én med utgangspunkt i eget oppdrett, én med klare kriterier for valg av selskap å investere i, og én som ser mer på de større sammenhengene i verden.

- Både her og i paneldebatten, kom det frem at dette er en bransje som fortjener å bli investert i! Eksport var også et gjennomgående tema, og vi tar med oss innspill vi har fått videre om å inkludere innslag fra utenlandske aktører som selger til Norge eller er våre kunder, legger han til.