Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen sier Nærings- og fiskeridepartementet har mottatt Viewpoints klage/omgjøringsbegjæring, og påpeker de har imidlertid ikke rukket å sette seg inn i innholdet. Foto: NFD.

Ministeren svarer Viewpoint: - Terskelen for å få slike tillatelser er høy

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen sier at terskelen for å motta utviklingstillatelser er høy, og vil ikke si så mye om at Viewpoint Seafarm nå klager på avslaget. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet Viewpoint Seafarm, som ønsker å gjenbruke offshoreteknologi i oppdrett, fikk i midten av mai tommelen ned på klagen som ble oversendt Fiskeridepartementet i juli 2019. Nå har selskapet klaget på avslaget fra Fiskeridepartementet fordi de mener at departementet i realiteten har gjort et nytt vedtak.

- De gjort et vedtak av den tekniske løsningen istedenfor å sende den tilbake til Fiskeridirektoratet som skal være fagkyndige på dette, forteller en fortvilet Kåre Olav Krogenes til Kyst.no, som kritiserer Fiskeridepartementets saksbehandling. 

I et svar på kritikken sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen til Kyst.no at Fiskeridirektoratet har mottatt mange søknader om utviklingstillatelser med konsepter som er spennende og interessante.

- Terskelen for å få slike tillatelser er høy. Konseptene skal innebære betydelig innovasjon og betydelige investeringer. Den opprinnelige klagen fra Viewpoint ble av departementet ikke tatt til følge. I klagevedtaketet er det gitt en utfyllende redegjørelse for hvorfor departementet har kommet frem til dette resultatet, sier sjømatministeren. 

- Departementet har mottatt Viewpoints klage/omgjøringsbegjæring, og vi har imidlertid ikke rukket å sette oss inn i innholdet.  Det vil ikke være riktig å kommentere denne delen av saken nå, så lenge saken ligger til behandling. Viewpoint vil imidlertid uansett få en tilbakemelding på sin henvendelse, legger han til.