Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen klippet snoren på åpningen av Nofima sitt nye senter for forskning på fôrteknologi. Her sammen med Hans Kleivdal i Norce, Knut Børve fra UiB, Bente Torstensen fra Nofima og Øyvind Fylling-Jensen fra Nofima. Foto: Ole Andreas Drønen
Nofima åpnet nytt senter for fôrteknologi
Nofima, UiB og Norce åpnet nytt fôrteknologi og bioprosesserings-senter i Bergen onsdag. Der skal det forskes og testes på nye bærekraftige fôrråvarer.
Onsdag 11. august i Bergen gikk startskuddet for intensivering av forskning på norske råvarer til laksens fôr. Sammen med UiB og Norce inviterte Nofima til en testproduksjon av fremtidens laksefôr.
Årlig setter oppdrettslaksen til livs 1,6 millioner tonn fôr. 90 % av råvarene som brukes i denne fôrproduksjonen er importert, og mye av dette er proteinkonsentrat fra soya. Næringen ønsker en mer bærekraftig fôrproduksjon og med dette som bakteppe har aktørene valgt å etablere Aquafeed Technology Centre (ATC) i Bergen.
Kyst.no får opplyst at det allerede er fullbooket med prosjekter fremover på det nye senteret, der de altså har muligheten til å produsere ett tonn testfôr om dagen. Med deres prosessutstyr er det mulig å fremstille både små og mellomstore fôrproduksjoner og å gjennomføre kontrollerte prosesseringsstudier.
NF Komplett
- Kyst.no Pluss saker
- Digitalt arkiv
- Digitalt Magasin
- 11 Utgivelser av Norsk Fiskeoppdrett
- Varighet: 12 mnd
- Pris: 5582,-
KJØP
NF Komplett Personlig
- Kyst.no Pluss saker
- Digitalt arkiv
- Digitalt Magasin
- 11 Utgivelser av Norsk Fiskeoppdrett
- Varighet: 12 mnd
- Pris: 5582,-
KJØP
NF Komplett Digital
- Kyst.no Pluss saker
- Digitalt arkiv
- Digitalt Magasin
- Varighet: 12 mnd
- Pris: 4990,-
KJØP
NF Komplett Digital Personlig
- Kyst.no Pluss saker
- Digitalt arkiv
- Digitalt Magasin
- Varighet: 12 mnd
- Pris: 4990,-
KJØP
NF Pluss
- Kyst.no Pluss saker
- Varighet: 12 mnd
- Pris: 2388,-
KJØP
NF Pluss
- Kyst.no Pluss saker
- Varighet: 1 mnd
- Pris: 199,-
KJØP