Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen klippet snoren på åpningen av Nofima sitt nye senter for forskning på fôrteknologi. Her sammen med Hans Kleivdal i Norce, Knut Børve fra UiB, Bente Torstensen fra Nofima og Øyvind Fylling-Jensen fra Nofima.  Foto: Ole Andreas Drønen
Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen klippet snoren på åpningen av Nofima sitt nye senter for forskning på fôrteknologi. Her sammen med Hans Kleivdal i Norce, Knut Børve fra UiB, Bente Torstensen fra Nofima og Øyvind Fylling-Jensen fra Nofima. Foto: Ole Andreas Drønen

Nofima åpnet nytt senter for fôrteknologi

Nofima, UiB og Norce åpnet nytt fôrteknologi og bioprosesserings-senter i Bergen onsdag. Der skal det forskes og testes på nye bærekraftige fôrråvarer.

Publisert

Onsdag 11. august i Bergen gikk startskuddet for intensivering av forskning på norske råvarer til laksens fôr. Sammen med UiB og Norce inviterte Nofima til en testproduksjon av fremtidens laksefôr.

Årlig setter oppdrettslaksen til livs 1,6 millioner tonn fôr. 90 % av råvarene som brukes i denne fôrproduksjonen er importert, og mye av dette er proteinkonsentrat fra soya. Næringen ønsker en mer bærekraftig fôrproduksjon og med dette som bakteppe har aktørene valgt å etablere Aquafeed Technology Centre (ATC) i Bergen.

Kyst.no får opplyst at det allerede er fullbooket med prosjekter fremover på det nye senteret, der de altså har muligheten til å produsere ett tonn testfôr om dagen. Med deres prosessutstyr er det mulig å fremstille både små og mellomstore fôrproduksjoner og å gjennomføre kontrollerte prosesseringsstudier.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP