Torskeyngel i påvekst. Foto: Norcod
Torskeyngel i påvekst. Foto: Norcod

Torskenettverk: - Vanskelig og rigid å få gjennom søknader

Næringsaktørene i Torskenettverket og Cod Cluster mener det er for vanskelig å nå gjennom med søknader om lokaliteter og tillatelser. Nå etterlyser de mer tydelige signal fra myndighetene. – Noe annet er å sløse med skattebetalernes penger, sier Norcod.

Publisert

Torskenettverket er et resultat av et forprosjekt igangsatt av Cod Cluster vinteren 2020, og sammenslåing med Nofimas uformelle nettverk som ble etablert i 2019. Torskenettverket består av 32 bedrifter som har ambisjon om å bidra til kunnskapsutvikling for å reetablere torskeoppdrett i Norge. Les mer om de her.

Cod Cluster er en bedriftsklynge som består av aktører fra hele verdikjeden i torskenæringen, som ble etablert i 2015. Visjonen til Cod Cluster er fersk torsk-hele året. 

- Oppdrett av torsk er en ny stor mulighet for bærekraftig matproduksjon i Norge, som kan utløse store investeringer, sysselsetting og bosetting langs norskekysten. Kunnskaps og erfaringsgrunnlaget fra Nofima av oktober 2018 viser at dagens avlsgenerasjoner av torskeyngel (6. generasjon) har så stor avlsmessig framgang at de produksjonsbiologiske forutsetningene er bedre enn noen gang, forteller daglig leder i Statt Torsk, Gustave Brun-Lie til Kyst.no.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP