Robert Hundstad, administrerende direktør i Nofitech foto: Nofitech

Nofitech inngår stor RAS-avtale

Nofitech har signert en avtale med The Scottish Salmon Company for byggingen av et nytt RAS-anlegg. Kontrakten skal være verdt 49 millioner pund, eller over 600 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det melder selskapet i en pressemelding torsdag.

RAS-anlegget skal i følge meldingen settes opp i Applecross i Skottland. The Scottish Salmon Company skriver at grunnen for at de vil bygge dette anlegget er for at de kan produsere større smolt og dermed redusere produksjonssyklusen i sjø.

Ian Laister, administrerende direktør i The Scottish Salmon Company, sier at kontrakten markerer den første viktige milepælen i deres forpliktelse til å inkorporere RAS -teknologi i hele deres ferskvannsproduksjon.

- Nofitechs erfaring på dette feltet vil sikre at SSC er i forkant av RAS -teknologien, ikke bare på Applecross, men i fremtidige ferskvannsanlegg. 

Spennende RAS-program

Robert Hundstad, administrerende direktør i Nofitech sier han er glad for at Scottish Salmon Company har valgt dem som en partner for deres omfattende, spennende og fremtidsrettede RAS-program.

- Nofitech har, fra et strategisk perspektiv, valgt å jobbe bare med de mest erfarne og solide aktørene i bransjen, og vårt samarbeid med Scottish Salmon Company og Bakkafrost faller godt inn i denne retningen, påpeker han.