Her blir torskeyngelen overført fra brønnbåt til sjø. Foto: Norcod
Her blir torskeyngelen overført fra brønnbåt til sjø. Foto: Norcod

Norcod fullfører overføring av 2,4 millioner fisk til sjøanlegg

Torskeprodusenten har kommet et viktig skritt videre på veien etter å ha overført et nytt parti med torskeyngel til sjøen i forrige uke.

Publisert

Fisken distribueres til bedriftens tre oppdrettsanlegg i sjøen på Pålskjæra, Skogsøya og i Frosvika. Frosvika, med beliggenhet i Meløy kommune i Nordland fylke, er Norcods nyeste anlegg.

- Overføringen til oppdrettsanleggene i sjøen gikk helt etter planen. Fisken er i god form og begynte straks å ta til seg næring, sier Rune Eriksen, produksjonsdirektør i Norcod i en pressemelding.

Dette partiet med torsk vil være klart for høsting i tredje kvartal 2022. Neste parti av torskeyngel er planlagt for sjøfasen våren 2022, etter å ha startet vekstfasen i desember.

Slakter i tredje kvartal

I mellomtiden planlegger Norcod sin første kommersielle slakting av fersk torsk i tredje kvartal.

Yngelen blir overført til sjø. Foto: Norcod
Yngelen blir overført til sjø. Foto: Norcod

- Etter slaktingen ser vi også frem til andre store milepæler som leveringen av en helt ny fôrflåte med vannbåren fôringsteknologi til anlegget vårt i Frosvika i oktober, i tillegg til ankomsten av vår nye hybride servicefartøyet Julianne J. De to fartøyene er nøkkelkomponenter i bærekraftstrategien vår om økt driftseffektivitet og reduksjon av utslipp i produksjonssyklusen, uttaler Eriksen.

- Hver overføring av fisk fra veksttanker til sjøanlegg er et viktig skritt på veien for å bli ledende på markedet. Fiskens ytelse er som forventet, takket være det fantastiske teamet vårt. Vi gleder oss til å kunne tjene penger på produktet ved første høsting og på avtaler som er inngått med kjøpere. Alle er ivrige etter å få dette førsteklasses produktet ut på markedet, legger Christian Riber, administrerende direktør i Norcod, til.