Fra venstre: Lars-Henrik Røren (Chairman of NAF), Congressman Bruce Poliquin, and Erik Heim (NAF CEO). Foto: NAF.

Nordic Aquafarms skal bygge gigantanlegg i USA

Nordic Aquafarms vil bygge gigantanlegg for landbasert lakseoppdrett i Maine, USA.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet skriver i en pressemelding at de etter omfattende og internasjonale land- og markedsvurderinger, har inngått avtale om å få utvikle et stort landbasert anlegg i Maine, USA.

Administrerende direktør i Nordic Aquafarms, Erik Heim, sier i pressemeldingen at det har tatt seks måneder å finne et ideelt sted i delstaten. Avtalen gjelder for 40 hektar med land i utkanten av byen Belfast, en kystby med ca 7000 innbyggere. Området har slik god tilgang til hav- og ferskvannsressurser.

- Maine er valgt ut som et passende område på grunn av sin beliggenhet, tilgang på kaldt vann, sjømatprofil og nærhet til et stort forbrukermarked i Nordøst-USA, skriver de.

Selskapet planlegger å bygge et anlegg med en produksjonskapasitet på 33 tusen tonn, som tilsvarer ca åtte prosent av det amerikanske laksekonsumet. Anlegget vil inneholde alle steg for produksjonen, inkludert klekkeri og slakteri. Investeringene vil komme på mellom 450 og 500 millioner US dollars, som tilsvarer nær fire milliarder norske kroner.

Selskapet skriver i meldingen at de har blitt tatt godt imot av politikere og andre kommersielle interesser i området, som alle har vært positive til utbyggingen som etter planen vil starte i 2019.

- Vi gleder oss til å bidra til sjømatindustrien i Maine på en ansvarlig måte, sier Heim i meldingen.

Prosjektet forventes å skape nær 60 nye jobber i delstaten for den første ekspansjonsfasen, i tillegg til mange nye kommersielle relasjoner mellom næringslivet i Norge og Maine.