Per Erik Hagen (Foto: Deadline/Nordlaks)

Politiinspektør blir ny HR-sjef i Nordlaks

Per Erik Hagen legger uniformen på hylla og blir HR-sjef i Nordlaks.

Publisert Sist oppdatert

Nordlaks har ansatt Per Erik Hagen (48) i stillingen som HR-sjef. Per Erik jobber i dag som politiinspektør i Nordland politistrikt hvor han er driftsenhetsleder for Lofoten og Vesterålen. Per Erik starter i Nordlaks etter sommeren.

Hagen er hadselværing og bor på Stokmarknes sammen med sin kone og to barn. Han har vært hele sin karriere i politiet i ulike lederstillinger. Selv om Per Erik som hadselværing er kjent med Nordlaks fra utsiden, så var spranget over til det private næringslivet likevel stort etter mer enn 20 år som leder i politiet.

- Jeg har hatt det veldig bra i politiet sammen med utrolig flinke og dedikerte medarbeidere. Samholdet, kulturen og identiteten man knytter til jobben i politiet stikker dypt. Dette har vært en del av meg i over 20 år, og er ikke noe man gir lett slipp på. Men timingen for et skifte er bra for min del, sier Per Erik Hagen.

Ingen erfaring fra sjømatbransjen

Per Erik har sin utdannelse fra Politihøgskolen hvor han i tillegg til politiutdannelsen har videreutdanning innen ledelse og organisasjonsutvikling. Han har også en mastergrad (MBA) i økonomi og ledelse fra Nord universitet.

- Jeg har ingen erfaring fra sjømatbransjen. Men fagfolk er fagfolk, og Nordlaks har mange nok som kan havbruk. Min rolle som HR-sjef blir å ha søkelys på en del av de samme tingene som vi har jobbet med i politiet; som organisasjonsutvikling, personalledelse og lederutvikling. Nå gleder jeg meg veldig til å komme på plass, til å bli kjent med folkene i Nordlaks og finne ut hvordan organisasjonen er skrudd sammen og hvordan ting er. Det blir jobb nummer én, og så skal vi sammen finne måter å utvikle oss på, avslutter Hagen.

Vokser raskt

Nordlaks hadde over 500 fast ansatte ved utløpet av fjoråret. Det er 122 flere faste ansatte sammenlignet med 2018. Medregnet vikarer, engasjementer, lærlinger og innleide så var det over 700 sysselsatte i selskapet i løpet av fjoråret.

- Nordlaks har vokst raskt de siste årene og har blitt en stor arbeidsgiver. Hvordan vi tar vare på og utvikler de menneskelige ressursene og organisasjonen i Nordlaks er noe av det aller viktigste for at vi skal være konkurransedyktig og utviklingsorientert også i fremtiden. Jeg er veldig glad og stolt for at det er akkurat Per Erik vi får med oss til å lede dette arbeidet. Nå ser vi veldig frem til å ta han imot og gi han en god start i Nordlaks, sier finansdirektør Bernt Ola Nilsen i Nordlaks.

Per Erik Hagen blir leder for personalavdelingen i Nordlaks og vil rapportere til finansdirektør Bernt Ola Nilsen.