Geir Wenberg og John A. Breivik har blitt enige om avtale for nytt bygg, der Stingray oppretter nytt kontor i Nordland og kommer inn i Wenberg Innovation Park. Foto: Stingray Marine Solutions.

Stingray etablerer kontor i Nordland

Stingray Marine Solutions er første teknologipartner inn i Wenberg Innovation Park, med egen avdeling på Skysselvika.

Publisert Sist oppdatert

Nyetableringen betyr om lag 15 nye lokale arbeidsplasser for byen, skriver selskapet i en pressemelding. Bygget som Stingray Marine Solutions skal disponere er på 1.600 kvm, fordelt på en industriell del og en administrativ del med kontorer. Bygget blir utstyrt med et eget kontrollrom, tilpasset leietaker.

- Vi påbegynner et rekrutteringsløp i andre halvår 2022 og i første omgang skal vi ansette 10-15 personer som bor og jobber der. Med en forventet god utvikling de neste årene kan dette tallet dobles til 20-30 lokale stillinger, sier John A. Breivik, daglig leder hos Stingray Marine Solutions, som er kjent for laserlys.

Stingray sine lasernoder fjernstyres fra kontrollrom. Foto: Stingray.

Selskapet forteller videre at det er en klar fordel med nær tilgang til jernbanens godsterminal på Fauske, i tillegg til at innovasjonsparken ligger langs E6.

Geir Wenberg representerer Wenberg Innovation Park og har gode erfaringer med teknologibedriften:

- Vi har samarbeidet med Stingray i flere år, og vi har tro på deres tilnærming på de problemstillingene man møter som matfiskprodusent, forteller Geir Wenberg. 

Grønne løsninger en del av avtalen

Stingray skal leie et eget bygg i innovasjonsparken til Wenberg Fiskeoppdrett i minst 10 år fremover. Bygget ferdigstilles i årsskiftet 2022/2023, og utbygger har valgt en klar tilnærming på hvordan næringseiendommen skal utvikles:

- Som matfiskprodusent tar vi grønne valg som skal bidra til å sikre fremtiden vår. Det er sentralt at vi tenker bærekraft i alle ledd, også når vi utvikler egen eiendom, tilføyer Wenberg.

Bygget som Stingray Marine Solutions skal leie vil blant annet være utrustet med solcelle-paneler, batteribank og kan hente varme direkte fra havet. Byggeprosjektet jobber mot en såkalt BREEAM-sertifisering. Sertifiseringen er basert på dokumentert miljøprestasjon i ni kategorier – ledelse, helse- og innemiljø, energi, transport, vann, materialer, avfall, arealbruk og økologi, samt forurensning.